Konserve çorba içti, felç oldu! Nadir görülen ölümcül tehlike

Konserve çorba içtikten saatler sonra fenalaşmaya başladı. Durumu kötüleşince arkadaşlarına haber verdi. Evine gelen arkadaşları genç kadını, zar zor nefes alırken ve giderek yayılan bir felç geçirirken buldu.

Konserve çorba içti, felç oldu! Nadir görülen ölümcül tehlike
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

Genç bir kadın, yakınlarının konserve çorbadan kaptığını düşündüğü ölümcül bakteriyel enfeksiyonla sonrası felç oldu ve yaşam mücadelesi veriyor.

24 SAAT İÇİNDE VÜCUDUNDAKİ TÜM KASLAR FELÇ OLDU

Aslen Brezilyalı olan 23 yaşındaki Claudia de Albuquerque Celada, Aspen’de bir iş değişim programındayken baş dönmesi, çift görme ve nefes almada zorluk şikayetleri yaşamaya başladı. 24 saat içinde vücudundaki tüm kaslar felç oldu ve doktorları genç kadını solunum cihazına bağladı.

Doktorların genç kadının rahatsızlığının sebebini bulması iki hafta aldı. Claudia’ya nadir görülen Botulizm tanısı konuldu. Hastalık, vücudun sinir dokusuna saldıran ve bir enfeksiyon olarak biliniyor.

Konserve çorba içti, felç oldu! Nadir görülen ölümcül tehlike

NADİR GÖRÜLÜYOR

Yerel sağlık yetkilileri, İngiliz basınına enfeksiyon kaynağının çorba olduğundan şüphelenildiğini söyledi.

Botulizm, C botulinum bakterisi ile kontamine olmuş gıdaların tüketilmesinden kaynaklanıyor. Bu toksinler sinir sistemine saldırır ve felce sebep olabilirler. En sık, yiyeceklerin uygun şekilde muhafaza edilmediği ev yapımı konservelerde ortaya çıkar.

Genç kadının kız kardeşi Luisa Albuquerque, Instagram’da kız kardeşinin Kasım ayında ‘hayallerindeki iş’ için Colorado’ya taşındığını yazdı.

Çorbayı satın aldıktan yaklaşık 15 gün sonra Luisa, kız kardeşinin kendini hasta hissetmeye başlaması sebebiyle işten erken çıktığını söyledi.

ARKDAŞLARI EVİNE GELDİĞİNDE ZAR ZOR NEFES ALIYORDU

Gazetecilere verdiği demeçte şöyle konuştu: 

“Duş aldı, akşam yemeği yedi ve yattı ancak nefes darlığı, bulanık görme ve baş dönmesi vardı. Arkadaşlarına dairesine gelmeleri için bir mesaj gönderdi. Geldiklerinde kız kardeşim çok daha kötü durumdaydı, kendi başına zar zor nefes alıyordu ve yüz felci geçiriyordu.”

Luisa, “Hastaneye götürüldü ve kısa süre sonra yüzde 100 felç oldu” dedi. Ailesi gıda kaynaklı bir enfeksiyon olduğunu söylese de hangi gıdadan olduğunu doğrulamadı. Ailesi ayrıca, genç kadının yaklaşık 50 gündür hastanede yattığını ve iyileşmesinin 6 ay ila 1 yıl kadar süreceğinin beklendiğini kaydetti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.