ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giyen eski futbolcu Ali Güneş, dev derbi öncesi Skorer’den Nergis Aşkın’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Güneş, Süper Lig’deki çekişmeli geçen şampiyonluk yarışını da yorumlarken, favorisini açıkladı.

ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.04.2024
A+
A-

Fenerbahçe, Beşiktaş gibi devlerin formasını ıslatan ve döneminin en iyi sağ beklerinden biri olan Ali Güneş, yarın akşam oynanacak derbi öncesi Skorer’e konuştu. Ali Güneş Süper Lig’de büyük çekişmeye sahne olan şampiyonluk yarışında favori gördüğü takımı da açıkladı.

İşte Ali Güneş’in açıklamaları:

Beşiktaş’ın sezon başından beri Süper Lig’deki performansı ortada. O yüzden kağıt üzerinde Fenerbahçe favori olarak gözüküyor. Ben Beşiktaş’ın bu maçta da çok büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Beşiktaşlı futbolcular bu tarz maçlarda taraftarlarına kendilerini affettirmek isteyecektir. Beşiktaş’ın bu sebeple moral motivasyonu yüksek olacak ama genel itibariyle oyun olarak baktığınızda Fenerbahçe’den daha düşük bir seviyede olduklarını düşünüyorum.

ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin

‘F.BAHÇE NORMAL OYUNUNU OYNARSA KAZANIR’

Fenerbahçe’nin aslında ne yapacağı önemli. Eğer Fenerbahçe sezon başında oynadığı normal oyununu oynarsa kesinlikle bu maçta galip geleceklerini düşünüyorum. Her ne kadar Sivas deplasmanında ağır yara alsalar da bundan sonraki maçlarda kazanmak zorundalar ve kendi taraftarının önünde şansını devam ettirmek için mutlak galibiyet almak durumunda olacaklar. Burada Beşiktaş’ın değil, Fenerbahçe’nin sahada ne yapacağı önemli.

‘G.SARAY BU SAATTEN SONRA PUAN KAYBETMEZ’

Fenerbahçe’nin Sivas’ta puan kaybedeceğini kimse hesaplayamazdı. Galatasaray’ın bu saatten sonra kolay kolay puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Zaten oturmuş bir kadrosu var ve Okan hoca da sezon başından beri sürekli aynı futbolcuları oynattı. Futbolcuların birbirlerini tanıması, koşu yollarını bilmesi, ne yapması gerektiğini bilen çok iyi bir takım olmasını sağladı. Galatasaray derbide Fenerbahçe’ye puan kaybetse bile diğer maçları alacaktır. Fenerbahçe adına iyi giden bir sezon bu son 4-5 haftada, Olimpiakos maçı dahil, negatife döndü.

ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin

İSMAİL KARTAL ELEŞTİRİSİ

Teknik direktörleri çok fazla eleştirmek istemiyorum. Ama bunda da İsmail hocanın negatif olarak bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Özellikle Olympiakos maçındaki bazı değişikliklere hiç anlam veremedim. Sürekli aynı sistemin içinde kalması ve hiçbir zaman daha ofansif futbol sergilememesi durumunda bile daha fazla değişiklik yapmadı. İsmail hocanın da hataları olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de isim vermek istemiyorum ama bazı hocalarımızın oyun anlayışı ve sistem olarak kendini geliştiremediğini düşünüyorum. Bu da Türk futbolu için maalesef bir eksi ve geriye gidiyor futbol.

‘BEŞİKTAŞ’IN KADROSU ÇOK ZAYIF’

Beşiktaş’ın aslında isim olarak çok iyi bir hoca getirdiğini düşündük. Baktığınız zaman başarılı olamadı ancak Beşiktaş’ın kadrosu da bu sene gerçekten çok zayıf. Yine de baktığımızda hoca faktörünü hiçbir şekilde göremedik. Fenerbahçe’ye gelince İsmail hoca aslında çok iyi işler yaptı. Ancak özellikle Süper Lig’de dikkatimi çeken bir şey var. Mesela yabancı futbolcular ilk geldiği zamanki performansı, sezon sonu ya da ilerleyen senelerde devam ettiremiyorlar. İdmanlarda eksiklik olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa’dan çok hazır geliyorlar. Sonra yavaş yavaş performans düşüyor.

ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin

‘TÜRKİYE’DEKİ İDMANLAR AVRUPA’YA GÖRE ÇOK ZAYIF’

Fenerbahçe’de de maalesef bunu gördük. Burada sadece İsmail hoca değil futbolcuların da performansının düştüğünü görüyorum. Ancak bu yıllardır böyledir. Ben Almanya altyapılı bir futbolcu olarak Türkiye’ye gelip tekrar Almanya’ya geri döndüğümde kondisyon verilerim inanılmaz düşmüştü. Türkiye’deki idmanlar Avrupa’ya göre çok zayıf. Sadece İsmail Kartal’ın değil teknik ekibinin de zayıf olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de dikkatimi çeken bütün takımlarda ama özellikle Fenerbahçe’de eski futbolculara hiçbir şekilde teknik ekipte şans verilmiyor. İsmail hocanın ekibine baktığınız zaman maalesef hiçbirini tanımıyorum. Hiçbirinin bir spor geçmişi olduğunu düşünmüyorum.

‘NEDEN ESKİ FUTBOLCULARDAN FAYDALANILMAZ?’

Neden eski futbolculardan faydalanılmaz anlamıyorum. Hocalar bizden yararlanmak istemiyorlar. Yönetim istemiyor. Bunun çok büyük bir eksik olduğunu düşünüyorum. Ego problemi mi var? Beşiktaş da yapmıyor. Dortmund ve Bayern Münih yapıyor ama. Üzülüyorum açıkçası. Fenerbahçe’de bu Ersun hoca da geldiğinde böyleydi diğerlerinde de böyleydi örnek veriyorum. Aurelio’yu aldılar ama yalandan aldılar. Almak için aldılar. Ben Aurelio’nun Fenerbahçe döneminde neler kazandığını da biliyorum. PAF takımda belki verilen para, Aurelio’ya verildi. Burada da kulüpte eski bir futbolcu olsun kimse de bir şey demesin mantığıyla getirildi herhalde. Artık bazı egoları kenara atmamız lazım. Türkiye’deki futbolu geliştirmek istiyorsak.

ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin

‘ARDA GÜLER ŞANS BULACAKTIR’

Türkiye’de futbolcu olmak gerçekten çok zor. Özellikle altyapıdan yetişip A takımda oynamak daha zor oluyor. Sen bizim evladımızsın deyip parası daha az veriliyor, yedekte oturuyor. Kendini geliştiremeyip kayboluyor. Genç arkadaşlarımızın Avrupa’ya gelip kendini geliştirmesini tabii ki temenni ederim. Real Madrid’te olmak çok büyük bir şans. Arda yarın öbür gün şans bulacaktır. Sabırlı olmak lazım. Her şeyi çok çabuk elde edersek değerini yitiririz. Real Madrid’te de çok çabuk oynarsa futbola olan aşkını yitirebilir. Ancelotti çok akıllı bir teknik direktör. Burada Arda’nın karakter gösterip küsmemesi lazım.

ÖZEL | Ali Güneş, şampiyonluk favorisi için net konuştu! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi çarpıcı tahmin

‘LİG BURADAN DÖNMEZ’

Bana göre lig buradan dönmez. Fenerbahçe, Galatasaray’ı mecburen deplasmanda yenmeli. Bir hakem kararı bütün ligin kaderini değiştir diye düşünüyorum. Ben Galatasaray’ın Adana Demirspor maçında puan kaybedeğini düşünmüyorum. Orada puan kaybetmezse diğer maçlarda da çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hatta Fenerbahçe’nin Galatasaray deplasmanında da yeneceğine çok fazla ihtimal vermiyorum. Bizim eski dönemimizde derbiler biraz daha farklıydı. Daha heyecanlı geçiyordu. İlk başta hatırladığımızda risk almamışlardı. Kötü bir derbi izlemiştik. Son senelerde derbiler zaten çok heyecansız. Bu saatten sonra buradan dönmez diye düşünüyorum.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.