Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile görüşüyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye görüşmesi Dolmabahçe Çalışma Ofisinde başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Görüşme öğleden sonra saat 14.30 sıralarında başladı.

İŞTE GÜNDEM MADDELERİ

İsrail’in Gazze’ye 7 aydır süren saldırıları, İran-İsrail arasında artan gerilim, Gazze’de tansiyonun düşmesi için Ankara yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Bu kapsamda da hafta sonu İstanbul’da diplomasi trafiği yaşanacak.

ERDOĞAN-HANİYE GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEM NE?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmede en önemli başlık İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Gazze’de yaşanan insanlık dramı olacak. Ateşkes koşullarının şekillenmesi açısından da ziyaret oldukça önemli. Hafta sonu gerçekleştirilecek bu ziyaretin hem Filistin’e destek amacı taşıdığı hem de bölge de kalıcı barışın sağlanması açısından önemli olduğu vurgulanıyor.

Haniye, İstanbul ziyareti öncesi Katar’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü. O görüşmede iki devletli çözüm konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilmişti. Hakan Fidan, “Kendilerinin 1967 sınırları içerisinde kurulacak olan bir Filistin devletini kabul ettiklerini ve Filistin devletinin kurulmasını müteakip siyasi parti olarak hayatlarına devam edeceklerini bana ilettiler. Dünya kamuoyunun Filistin devletine giden yolda atacağı adım için fevkalade önemli bir mesaj” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.