Hakan Fidan 8 ülkeye büyükelçi atadı! Aralarında 3 tanıdık isim var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yeni büyükelçilere görevlerini tebliğ etti. Buna göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç Moskova Büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz Cezayir Büyükelçisi, KKTCnin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaşın torunu Rauf Alp Denktaş ise Varşova Büyükelçisi oldu.

Hakan Fidan 8 ülkeye büyükelçi atadı! Aralarında 3 tanıdık isim var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.06.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ ederken, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği görevi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç’e verildi.

Tanju Bilgiç

TANJU BİLGİÇ, MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ OLDU

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, yeni görevleri tebliğ ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Buna göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Bilgiç, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi olarak görevlendirildi. KKTC’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın torunu Rauf Alp Denktaş ise Varşova Büyükelçisi oldu.

Rauf Alp Denktaş

ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI CEZAYİR BÜYÜKELÇİLİĞİNE GETİRİLDİ

2015’te Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak göreve başlayan, 2019’dan bugüne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Şubat 2022’den bu yana Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Fidan’ın tebliğ ettiği diğer isimler ve görev yerleri şu şekilde sıralandı:

Paris Büyükelçiliğine Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer, Gözde Nur Bayar Gündem Editörü Haberler.com – Dünya Dışişleri Bakanlığı Tanju Bilgiç Büyükelçilik Hakan Fidan Dünya Güncel Haberler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.