‘Gazze’de barış için uğraşan tek lider Erdoğan’

Rusya lideri Vladimir Putin, yıl sonunda gerçekleştirdiği geleneksel basın toplantısında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki soruları da yanıtladı, 2024’ün başlarında Türkiye’yi ziyaret edeceğini kaydetti.

‘Gazze’de barış için uğraşan tek lider Erdoğan’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

Toplantıda Filistin’den Ukrayna’ya, Rusya-ABD ilişkileri gibi pek çok konuya değinen Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze krizindeki kilit rolüne dikkat çekti, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’deki durumun tekrar onarılması konusunda önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim” ifadesini kullandı. “Erdoğan’ın, uluslararası camia içinde, burada olup biten trajediyle yakından ilgilenen ve durumun daha iyiye gitmesi, uzun dönemli bir barışa ulaşılabilmesi için uğraşan tek lider” olduğunu kaydeden Putin, mevkidaşının “bu yönde olduğunu” vurguladı. Rus lider, Moskova ve Ankara’nın Gazze konusundaki tutumlarının benzer olduğunu söylerken, “Tanrı onu korusun” diye konuştu. 

Türk mevkidaşı ile sürekli temas halinde olduğunu kaydeden Putin, yeni yılda Türkiye’yi ziyaret edebileceğini de bildirdi. Putin, “Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlıyordum ama Erdoğan’ın yoğun çalışma temposu nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmedi. Gelecek yılın sene başlarında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleşebilirim” dedi. 

Türkiye ile Rusya, Filistin-İsrail arasında iki devletli çözümü destekliyor. Bununla birlikte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) daimi üyesi Rusya, kalıcı ateşkes tasarılarına ‘Evet’ oyu kullanmıştı. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.