Sahibinin başında üç ay sabırla bekledi! Mucize köpek

Köpeği Finney ile Ağustos ayında 3 bin 800 metrelik Blackhead Zirvesi’ne doğru yürüyüşe başlayan sporcu kayboldu, çürümüş ceset üç ay sonra bir avcı tarafından bulundu. Sahibinin başında bekleyen köpeğin nasıl hayatta kaldığı ise bilinmiyor.

Sahibinin başında üç ay sabırla bekledi! Mucize köpek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-

71 yaşındaki Rich Moore, Ağustos ayında köpeği Finney ile ABD Colorado’daki ünlü San Juan Dağları’na yürüyüşe gitti. Yakınları, Blackhead Zirvesi yakınlarında yürüyüş yapan Moore’dan bir daha haber alamadı.

Arama kurtarma ekipleri 3 bin 810 metre yüksekliğe ulaşan Blackhead Zirvesi’nin çevresini taradı, günlerce süren çabalar sonuçsuz kaldı. 19 Ağustos’ta dağ yürüyüşüne başlayan sporcu ve köpeğinden, ümit kesildi.

Üç ay sonra, 30 Ekim günü bir avcı tesadüf eseri Moore’un çürümüş cesediyle karşı karşıya kaldı. Çürümüş cesedi, Blanco’nun aşağı kesiminde zirvenin alt kısmında konumlanan bir drenaj havzasında gördü.

SAHİBİNİN YANI BAŞINDA BEKLERKEN BULUNDU

Şok içindeki avcı bölgeye vardığında, Jack Russell terrier cinsi köpeği Finney mucizevi şekilde hayattaydı.

Avcı daha sonra, küçük köpeğin; aylarca ölen sahibinin yanı başında vahşi doğada sadakatle beklediğini aktardı.

Köpeğin hayatta kaldığı patikanın 5 kilometreye yakın bir uzunlukta olduğu ve ‘engebeli, kayalık ve dik’ bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor.

Yerel basının haberine göre, aralarında Archuleta İlçesi Şerif Ofisi üyelerinin de bulunduğu yerel yetkililer, cesedi almak için bölgeye gittiler, ancak cinayet şüphesi olmamasının dışında ölüm nedenini saptanamadı.

NASIL HAYATTA KALDIĞI BİLİNMİYOR

Cesedin yanında canlı olarak bulunan Finney, yerel bir hayvan hastanesine götürüldü ve gerekli sağlık kontrolleri yapıldı.

İyi olduğu saptandıktan sonra görevliler tarafından Moore ailesine teslim edildi. Finney’in tam olarak nasıl hayatta kaldığı ise bilinmiyor.

Moore, Finney ile birlikte tırmanmaya çalıştığı zirvenin hemen batısında yer alan Pagosa Springs yakınlarından geliyordu. Başına gelenler de dahil olmak üzere ortadan kayboluşunun koşulları da gizemini korumaya devam ediyor.

Yetkililere göre, dağ yürüyüşlerinde atmosfer inceldikçe ve deniz seviyesinden yukarı çıkıldıkça oksijenin azaldığını unutmamak önemli.

Oksijen eksikliğinin veya yükseklikteki soğuğun, en azından kısmen ortadan kaybolmaya katkıda bulunmuş olabileceği düşünülüyor. Öte yandan, yetkililer henüz başka bir bilgi yayınlamadı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.