Sürdürülebilirliğe 755 milyon dolar kredi

Yapı Kredi, yılın ikinci yarısında 22 ülkeden 39 bankanın katılımı ile 755 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Sürdürülebilirliğe 755 milyon dolar kredi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.11.2023
A+
A-

Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olma özelliği taşıyan bu işlem, dış ticaretin finansmanı için kullanılacak. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kadınların yönettiği veya sahip olduğu işletmelere verilen kredi hacminin artırılması ve kredi portföyünde karbonsuzlaşma stratejilerine yönelik hedeflerin yer aldığı bu işlemle Yapı Kredi, finansman çeşitliliğini de artırarak ihracatçı müşterilerine destek sağlamaya devam edecek.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şunları söyledi:

“Çevresel ve sosyal etkilerin yönetilmesinde finans sektörüne düşen sorumlulukların bilinciyle Türkiye’de sürdürülebilir finans alanında öncü adımlar atıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan, büyüme ve istihdama büyük katkı sağlayan ihracatçı müşterilerimizin finansal çözüm ortağı olmayı da oldukça önemsiyoruz. Son olarak başarılı bir şekilde tamamladığımız 755 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı bu sendikasyon kredisiyle, müşteri odaklı bankacılık anlayışımız çerçevesinde ihracatı ve ihracatçıyı destekleyeceğiz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.