Galatasaray’da Wilfried Zaha sisteme adapte olamadı!

Crystal Palace forması giyerken geçiş hücumlarında sürati ve yetenekleriyle fark yaratan Zaha, Galatasaray’da sisteme uyum sağlayamadı. Fildişi Sahilli yıldızın kapalı savunmalara karşı oynama alışkanlığı olmadığı için zorlandığı aktarıldı.

Galatasaray’da Wilfried Zaha sisteme adapte olamadı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

Cim-Bom’da bu sezonki flaş transferlerden Wilfried Zaha’nın beklenen performansı ortaya koyamamasının nedeni belli oldu. Fildişi Sahilli oyuncunun Crystal Palace’taki görüntüsünden uzak kalması endişe yaratsa da sarı-kırmızılılara göre sorun sistemden kaynaklanıyor.

Premier Lig ekibi Crystal Palace oyunu sürekli geride kabul ederek kontrataklarla gol ararken, Zaha da sürati ve yetenekleri ile fark yaratıyordu. Galatasaray ise tam aksine oyunu sürekli önde oynuyor. Okan Buruk ve ekibine göre Zaha’daki sorun sistemden kaynaklanıyor.

30 yaşındaki yıldız futbolcunun oyun alışkanlıklarından kurtulması ve Galatasaray’ın ofansif oyununa adapte olabilmesi için zamana ihtiyaç duyduğunu düşünen Okan Buruk’un ileriye yönelik olumlu düşünceler taşıdığı bildirildi. Bayern Münih ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında beklenen performansı sergileyemeyen Zaha’nın buna karşın Manchester United deplasmanında ve Ankaragücü maçlarındaki performansının da umut verici olduğu aktarıldı.

Sezon başında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Wilfried Zaha, Süper Ligde 4’ü ilk 11 olmak üzere 7 maçta forma giyerken 1 gol atabildi. Yıldız futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde ise Kopenhag maçında asist yaparken, Manchester United deplasmanında ise ağları havalandırdı.

KASIMPAŞA UYARISI

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında cuma günü sahasında Kasımpaşa ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı futbolcuların, Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenmanda taktik çalışmalar üzerinde durduğu aktarıldı.

Okan Buruk’un Kasımpaşa maçıyla ilgili oyuncularını uyararak kendilerini zorlu bir müsabakanın beklediğini söylediği öğrenildi. Sarı-kırmızılılarda son iki maça iğne vurularak çıkan Mauro Icardi’ye uygulanan yoğun tedaviye devam edildiği belirtildi. Bayern Münih ve Çaykur Rizespor maçlarında forma giyen Arjantinli golcünün Kasımpaşa karşılaşmasına da iğneyle çıkması bekleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.