Kurultay arifesi kritik buluşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partide “değişim” tartışmalarının öncülüğünü yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek.

Kurultay arifesi kritik buluşma
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Görüşmenin Parti Genel Merkezi’nde olması planlanıyor. Görüşmede, kurultay hazırlıkları ve verilecek mesajların değerlendirilmesi bekleniyor. Kritik buluşma öncesi parti kulislerine yansıyan iddiaya göre, Genel Merkez’e yakın kaynaklar tarafından İmamoğlu’na, kurultayda divan başkanlığını üstlenmesi yönünde teklif gitti. Kurmayları, İmamoğlu’nun henüz bu öneriyi değerlendirdiği belirterek, “bu pozisyonun, pozitif ve negatif yanları ele alınıyor. Henüz bir kesinleşme yok. Ekrem Başkanı teklife henüz ‘evet’ demedi. Sürecin sağlıkla yürütülmesi için bir çaba sarf ediliyor. Ekrem Başkan’ın bu alanda katkı vereceğini düşünmüşler ki bu teklif getiriliyor” görüşünü dile getirdi. Bugünkü görüşmede konunun gündeme gelebileceği ve netleşebileceği ifade ediliyor.

İsveç’e ‘evet’ oyu

Öte yandan CHP, İsveç’in NATO’ya üyeliğine Türkiye’nin onay vermesine ilişkin yasa teklifine “evet” diyecek. Partili kurmaylar Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, CHP olarak “açık kapı politikasını” desteklediklerini belirterek, “Bu konuda ‘evet’ diyor olmak AK Parti’nin, Erdoğan’ın dış politikadaki yanlışlarını desteklemek anlamına gelmiyor. Biz yine eleştirilerimizi yapacağız. İktidarın bu konudaki iki yüzlü tutumunu anlatacağız. Ama bir yandan da NATO ittifakını önemsiyoruz. NATO genişlemesi konusunda biz öteden beri hep açık kapı politikasını desteklemiştik. Bu tutumuzda değişiklik olmaz” dedi.

Af için sadece tavsiye kararı

CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi’nde (PM), CHP’nin 100. Yılı münasebetiyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanıp partiye geri dönmek isteyenlerin taleplerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınmasının gündeme gelmesi tartışmalara neden oldu. İtirazlar üzerine, konuyla ilgili ‘tavsiye kararı’ alınmakla yetinildi. Edinilen bilgiye göre CHP lideri, PM üyelerine bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür edip, helalleşti. Kılıçdaroğlu, “Şölen havasında, birlik ve beraberlik içerisinde bir kurultay yapacağız. Kurultaydan sonra hep beraber yerel seçimler için odaklanmalıyız. Adaylarımızın arkasında tek yumruk olarak duracağız” dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.