Bakan Uraloğlu: Ücretsiz iletişim desteği sağladık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Uluslararası Pul Sergisi Açılışı’ndan açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu: Ücretsiz iletişim desteği sağladık
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İsrail’in içerisinde tedavi gören çocukların, masum sivillerin olduğu hastaneyi vurması çatışmalarda yaşanan en temel insani değerlerin dahi kaybedildiğini göstermektedir.

‘İSRAİL, FİLİSTİN HALKINA KİRLİ BİR OYUN OYNAMAKTADIR’

Gazze’deki masum Filistin halkına yıllardır uygulanan zulüm yürekleri dağlamaktadır. Uluslararası camiayı dinlemeyen, İsrail bölgedeki tüm kitle iletişim mecralarını karartmaya çalışarak Filistin halkına kirli bir oyun oynamaktadır.

‘ÜCRETSİZ İLETİŞİM DESTEĞİ SAĞLADIK’

Bu noktada bakanlık olarak bölgedeki çatışmaları ve yaşananları dünyaya aktaran Türk gazetecilerin internet ve iletişim konusunda kesinti yaşamamaları için kullandıkları cep telefonları üzerinden ücretsiz ve kesintisiz iletişim desteği sağladık.

2013 yılında basılan ve üzerinde Mescid-i Aksa ile Sultanahmet Camiinin bulunduğu Türkiye Filistin ortak pulu halklarımız arasındaki kardeşliği ölümsüzleştirmiş ve tarihe not düşmüştür.

YENİ BİR PUL DAHA TASARLIYORUZ!

Yeni bir pul daha tasarlıyoruz. İsrail’in insanlık dışı saldırısını unutturmayacağız. Pul bir miras, kültür, kimileri için vazgeçilmez tutkudur. Pulları incelediğimizde basıldıkları dönemin sosyal siyasal ve kültürel ögelerinden izler taşıdığını görmekteyiz. Pul basmak ayın para basmak gibi bağımsızlık alametlerindendir.

1923 yılında Cumhuriyetimizin kurulması ile birlikte postacılık hizmetleri çok daha modern bir hale geldi ve Türkiye kendi posta pullarını dizayn edip üretmeye devam etti. PTT tarafından basılan pullar vatandaşlarımızın özenle yazılmış mektuplarında yer almanın yanı sıra basıldığı dönemlerin önemli olay ve gelişmelerini gelecek nesillere aktaran tarihi bir belge niteliğini taşımaktadır.

Şimdi Türkiye yüzyılının başlangıcında 29 Ekim’de, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılına özel tasarlanan 100. yıl pulumuzu müze koleksiyonuna ekleyerek vatandaşların ilgisine sunacağız.

PTT teşkilatımızın 2023 Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümüne mektup kampanyasını 2002’de başlatmıştı. Ulaştırma Bakanlığına yazılan mektup vardı. Zarfın üzerinde pul vardı o günkü 2002 yılındaki pul 2 milyon TL’lik bir puldu. O günkü Türk parasından sonra altı sıfır atıldı. O gün Konya’dan yazan bir arkadaşımız şunu diyordu: Türkiye’de seçim gündemi var diyordu, şu parti daha önde gidiyor, o seçimle ilgili kendi düşüncelerini paylaşıyordu.

Irak’a bir askeri müdahalenin gündem olduğunu yazmıştı. Bir başka arkadaşımız Türkiye’nin 100. Yılını kutlayan bir mektup yazmıştı. Yapılan faaliyetlerin ne kadar kıymetli olduğunu yeni nesillere aktarmanın bir vesilesi olarak bunu kabul ediyorum. Bu koleksiyonumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.