Memur, emekli ve asgari ücretliler dikkat! Enflasyon rakamları açıklandı, işte masadaki zam oranı

Son dakika haberlerine göre memur ve memur emeklisinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu.

Memur, emekli ve asgari ücretliler dikkat! Enflasyon rakamları açıklandı, işte masadaki zam oranı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

Böylece sadece 3 ayda alacakları zam oranı yüzde 25,11 oldu. Ancak bu zam Ocak ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Temmuz ve ağustos ayında yüzde 9’un üzerine çıkan gerçekleşmeler söz konusuydu. Eylülde gelen artışla birlikte 3 aylık enflasyon yüzde 25 civarında.

Eylül ayında en yüksek artış görülen ana harcama grubu eğitim, yüzde 30.27’lik artış var. Ana harcama gruplarındaki yıllık değişime baktığımızda en yüksek artış lokanta ve oteller harcama grubunda yüzde 92.48’lik artış var.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Yüzde 4.75’lik enflasyon oranı ekonomi yönetiminin adımının ne kadar doğru olduğuna göstergedir.

Yüzde 5’ti ekonomistlerin tahmini bunun altında gerçekleşti. Önümüzdeki dönemde faiz artış döngüsünün yavaşlayabileceğini burada öngörebiliriz. Şu anda faizler yüzde 30’lar seviyesinde. Enflasyonda hızlı bir şekilde düşüş göreceğimizi düşünüyorum.”

Ekonomist Abdulkadir Develi ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası’nın eli rahatladı, halen enflasyon yüksek. Ciddi bir kırılma eylül ayında yaşandı. Ben Merkez Bankası’nın şahin adım atmaya devam edeceğini düşünüyorum.

İstikrarlı seyri sağlayabilirsek daha öngörülebilir ortam içerisine gireceğiz. Bu önemli bir gelişme, kalemlere baktığım zaman lokanta olsun, hizmet sektörü artışının yüksek olduğunu görüyoruz. Fiyatlama davranışlarına bakmamız lazım belki denetimleri artırmak gerekiyor.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.