Dünyadan dayanışma mesajı

ABD, NATO, Avrupa Birliği (AB), İngiltere, İsveç, İtalya, Pakistan ve Kosova, Ankara’daki terör saldırısını kınadı, Türkiye ile dayanışma mesajları verdi.

Dünyadan dayanışma mesajı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “Ankara’da bugün (dün) İçişleri Bakanlığı’na düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor, görev başında yaralanan polis memurlarına acil şifalar diliyorum. NATO, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içindedir.” 

Dünyadan dayanışma mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: “ABD, Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na düzenlenen saldırıyı kınıyor. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörün her türünü reddediyor, NATO müttefikimiz Türkiye’nin ve Türk halkının yanındayız.”

Dünyadan dayanışma mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

AB Konseyi Başkanı Charles Michel: “Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle şoke oldum. Türk halkında yara açmaya yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum.”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: “AB saldırıyı kınıyor, Türkiye ile dayanışmamızı ifade ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut: “Ankara’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Dünyadan dayanışma mesajı
İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris:  “Ankara’da yaşanan terör saldırısı karşısında dehşete düştüm. Yaralılara acil şifa diliyorum. Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve dostumuz ve müttefikimiz Türkiye’nin terörle mücadelesinde kararlılıkla yanındayız.” 

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson: “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terörle mücadelede Türkiye ile uzun vadeli iş birliğine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor, yaralananların bir an önce ve tamamen iyileşmesini diliyoruz.”

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani: “Ankara’dan gelen haberleri büyük dikkatle takip etmekteyim. İtalyan hükümeti, her türlü terörü şiddetle kınıyor ve Türkiye’ye tam dayanışmasını belirtiyor.”

Kosova Başbakanı Albin Kurti: “Terör saldırılarını duyduğumda üzüldüm. Ancak amaçlanan hasarın Türk kurumları tarafından büyük ölçüde önlendiğini öğrenince rahatladım.”

Pakistan Dışişleri Bakanlığı: “Pakistan, bugün kardeş Türkiye’nin İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyor. Pakistan, terör belasına karşı mücadelesinde kararlılıkla Türkiye’nin yanındadır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.