Yunanistan Türkiye ile anlaşma arayışında

Yunanistan’da hükümetin karar alma organı olan Dışişleri ve Savunma İşleri Konseyi’nin (KYSEA) önceki gün gerçekleşen toplantısında göç konusunun, gündemin üst sıralarında yer aldığı belirtilirken, hükümetin, göçmen akışını kısıtlamak için Türkiye ile bir anlaşmaya varmak istediği bildirildi.

Yunanistan Türkiye ile anlaşma arayışında
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-

Yunan basınında yer alan haberlerde, ikili ilişkilerde son dönemde yaşanan iyileşmenin anlaşmaya varılması konusunda umutları artırdığı ifade edilirken, Yunanistan’ın Türkiye’den 3 şey istediği belirtildi. Yunanistan’ın Türkiye’den, kara ve deniz sınırlarını daha iyi denetlemesini, insan tacirlerine karşı önlemler almasını ve sınır dışı edilenleri kabul etmesini istediği öğrenildi. Buna karşılık, Atina’nın da Schengen ülkelerine seyahat eden Türk vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğunun gevşetilmesini savunmaya hazır olduğu belirtildi. Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis’in vize konusunu görüşmek üzere Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri Ylva Johansson ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelmesi bekleniyor. 

Atina, birkaç gün önce de Avrupa ile Türkiye arasındaki 2016 tarihli göç anlaşmasının yenilenmesini talep etmişti. Yunanistan’ın Göç Bakanı Dimitris Kairidis, göç konusundan en çok etkilenen ülkelerden biri olarak amacın “Yunanistan’ın inisiyatifiyle 2016 anlaşmasını değiştirmek ve genişletmek olduğunu” kaydetmişti. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.