Son dakika… İstanbul’da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Balkanlar üzerinden giriş yapacak

Son dakika hava durumu haberleri Meteoroloji yeni raporunu yayımladı. Buna göre İstanbul’a kar için tarih verildi…

Son dakika… İstanbul’da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Balkanlar üzerinden giriş yapacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.01.2024
A+
A-

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin’in batı ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar tarihi verdi. 

Prof. Dr. Şen, “10-11 Ocak gibi İstanbul’a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için %60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Balkanlardan soğuk hava kütlesi geliyor. Kar ihtimali çok yüksek. Ama önümüzde daha 10 gün var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak yine de akıl karı değil. Böyle bir olasılık olduğunu söyleyelim. Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği hatta Trakya’da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava geliyor”

Prof. Dr. Şen, “Kar yağışı için hem soğuk hem de yağışlı hava olması gerekir. Nemin olması da gerekir. Eğer sistemler çok değişmez ise bu sistemi Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum. Kar santim yağacağını ise ilerleyen günlerde söyleyeceğiz. 10-11 Ocak’ta yani Çarşamba akşamı başlayıp Perşembe aksamı da etkisini göreceğiz. 11-12-13-14 Ocak tarihlerine kayacak gibi duruyor” dedi.

Son dakika... İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Balkanlar üzerinden giriş yapacak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Adana: Az bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Samsun: Parçalı bulutlu 17

Trabzon: Parçalı bulutlu 16

Erzurum: Parçalı bulutlu 6

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 11

Son dakika... İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Balkanlar üzerinden giriş yapacak

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.