Pervari-Hizan kara yolunda heyelan

Pervari-Hizan kara yolunda heyelan

Pervari-Hizan kara yolunda heyelan
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

Pervari-Hizan kara yolunda heyelan

Siirt’in Pervari ilçesi ile Bitlis’in Hizan ilçesini birbirine bağlayan kara yolu, yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Pervari ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Beğendik Teressübbat Tüneli mevkiinde heyelana yol açtı.

Yoğun yağışın etkisiyle yumuşayan yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak yığını kara yoluna düştü, bu durum yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Olayın ardından ihbar üzerine bölgeye Karayolları ve Beğendik Belediyesi ekipleri hızla sevk edildi. Ekipler, kapanan yolu tekrar ulaşıma açmak için hemen çalışmalara başladı.

Karayolları yetkilileri, yolun güvenli bir şekilde yeniden ulaşıma açılması için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Vatandaşların bu güzergâhı kullanmamaları ve alternatif yolları tercih etmeleri konusunda uyarılar yapıldı.

Heyelan bölgesinde çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak yolun tekrar trafiğe açılması hedefleniyor. Yetkililer, vatandaşların hava şartlarına karşı dikkatli olmaları ve olası tehlikelere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.