CHP’li belediyelerde ‘akraba’ krizi! Atamalar geri alındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sonrası partisinde yapıldığı iddia edilen torpilli atama iddialarına yönelik konuştu. Ufak tefek hatalar oluyor. Hepsini geri aldırdım’ diyen Özel, ‘Biz bu belediyeleri eşe, dosta iş sağlamak için değil, belediyeleri çocukların geleceğine kurtarmak için kazandık’ dedi. Peki Özel’in akraba atamaları çıkışı sonrası görevden geri almalar var mı? Bu çıkışa CHP içinden tepki var mı? İşte detaylar…

CHP’li belediyelerde ‘akraba’ krizi! Atamalar geri alındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür detayları aktardı; CHP’de son günlerde özellikle belediyelerde ‘atama’,’kayırmacılık’ iddiaları gündemde. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bunun yanlış olduğunu ifade etti ve bazı atamaları da geri çektirdiğini söyledi. Peki onlar hangi belediyelerdeydi?

– Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aranarak yeğeninin ataması geri çektirildi.
– Balıkesir’de CHP milletvekili Serkan Sarı’nın ağabeyinin atamasının durdurulduğu belirtiliyor.
– Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun akrabaları ve
– Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın yeğenin de atamalarının geri çektirildiği belirtiliyor.

“ALARMA GEÇİN”

Belediye başkanlarına ‘atamaları geri alın’ diye de haber verildi. CHP lideri Özgür Özel de bununla ilgili önemli ayrıntılar vermişti. Özellikle bu tür atamaları takip edeceklerini söyledi. Hatta ‘Alarma geçin’ dediğini ifade etti ve telefon uygulamasıyla birlikte oraya yazarak, ‘Genel Başkan bizzat takip ediyor. Bu işlere sakın kalkışılmasın.’ denilmesini de istediğini söyledi.

ATAMALAR GERİ ALINDI

Özgür Özel akraba ataması yapan belediye başkanlarının gözünün yaşına bakmayacaklarını söyledi. ‘Hiç tavizimiz yok. Belediyede akraba, eş, dost, paralı pullu işlerle uğraşanların gözünün yaşına bakmayız.’ ifadelerini kullandı. Aynı zamanda ‘Bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Kabul etmiyoruz.’ dedi.

Bu nedenle de Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de tespit edilen atamaları geri aldırdı.

Edinilen bilgilere göre şu an için yeni bir atama yok. Bu nedenle de herhangi bir atamayı geri çektirme kararı bu illerin ve ilçelerin dışında yok. Ancak bunun içinde takip edilecek. Eğer tespit edilirse de atamaları geri çektirme yönünde yine aynı adım atılacak.

Bir yandan da CHP’de belediyede genelgede gönderilme hazırlığı da var. O genelge ise israfa karşılık bir genelge. İsrafa karşı herhangi bir adım atılması yönünde, masrafların olmaması yönünde de bir genelge var. O genelgenin kapsamı genişler mi? Bu şekilde atamaların olmaması yönünde bir madde eklenir mi? Biz de takip ediyor olacağız.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.