Dijital telifte ilk meşaleyi yaktı! Hüseyin Yayman: Bizim için tarihi bir görev

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, ilk toplantısını ‘dijital telif’ gündemiyle yaptı. Yayman, “Fikri Sanat Eserleri Kanunu’nu yayıncıların telif haklarını korumaktan çok uzak. Bunu mutlaka güncellememiz gerekiyor. Komisyonumuza bu dönem tarihi bir görev düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Dijital telifte ilk meşaleyi yaktı! Hüseyin Yayman: Bizim için tarihi bir görev
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

Google’ın Kanada’da dijital yayıncılar için 74 milyon dolar ödeme yapacağını duyurmasının ardından gözler Türkiye’ye çevrildi. Dijital Telif Yasası, Türkiye’nin ve sosyal medyanın gündeminde önemli bir yer tutuyor. TBMM’de de dijital telif konusunda çalışmalar sürüyor.

İLK TOPLANTI: DİJİTAL TELİF

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, ilk toplantısını “dijital telif” gündemiyle yaptı.

TARİHİ GÖREV

Dijital Mecralar Komisyonu seçim sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, “Fikri Sanat Eserleri Kanunu’nu yayıncıların telif haklarını korumaktan çok uzak. Bunu mutlaka güncellememiz gerekiyor. Komisyonumuza bu dönem tarihi bir görev düşüyor.” dedi.

“KİMSE DOKUNULMAZ DEĞİL”

Yayman, TikTok konusunda yasaklamaya karşı olduklarının altını çizerek, “Kimse dokunulmaz değil. Bu işin sonu burada da yasaklamaya gidiyor.” ifadelerini kullandı.

“SON KEZ UYARIYORUM”

Yayman, X platformuna da seslendi, “Son kez uyarıyorum, ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız.” diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.