İstanbul’da okul müdürünü odasında vurdu! 5 aylık şok plan

İstanbul Eyüpsultan’da okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla vurarak hayatını kaybetmesine neden olan 16 yaşındaki Irak asıllı Y.K. tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilirken, olayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

İstanbul’da okul müdürünü odasında vurdu! 5 aylık şok plan
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Atıldığı okulun müdürünü okul odasında vurarak öldüren 16 yaşındaki Irak asıllı Y.K. savcıya verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılık Y.K’nın 5 aydır eylemini planladığını belirtti. Öte yandan olayda kullanılan silahın ise bulunamadığı öğrenildi.

Eyüpsultan’daki özel bir lisede okuyan Irak asıllı Türk vatandaşı 16 yaşındaki Y.K yaklaşık 5 ay önce öğretmenleri ve okul müdürü İbrahim Oktugan ile yaşadığı sorunlar nedeniyle okuldan atıldı. Okuldan atılmayı hazmedemeyen Y.K önceki gün nereden temin ettiği bilinmeyen bir silahla okula gitti. Okul müdürü İbrahim Oktugan’ın odasına giren Y.K, müdürü silahla vurdu. Ağır yaralanan Oktugan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Y.K ise polis ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul'da okul müdürünü odasında vurdu! 5 aylık şok plan

TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNDAN SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.K’nın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ifadesi alındı. Alınan ifade sonrası Y.K, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul'da okul müdürünü odasında vurdu! 5 aylık şok plan

“5 AYDIR PLANLIYORDU”

Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında Y.K’nın okul müdürü İbrahim Oktugan ile tartıştığı ve 2023 Aralık ayında okulla ilişiğinin kesildiği anlatıldı. Y.K’nin aradan geçen 5 ayda gerçekleştirildiği fiili planladığı belirtilen sevk yazısında, “Bu nedenle Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) Y.K’nin eğitimci olan İbrahim Oktugan’ı yerine getirdiği kamu görevi sebebiyle tasarlayarak ele geçirilemeyen tabanca ile hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve maktulün bu eylem dolayısıyla meydana gelen yaralanma sonucunda ex olduğu şeklinde gelişen olayda..” ifadeleri kullanıldı.

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılığın sevk yazısında ayrıca, ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtilen SSÇ Y.K’nın tutuklanması talep edildi.

İstanbul'da okul müdürünü odasında vurdu! 5 aylık şok plan

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.