Telefonlara gönderilen linklere dikkat! ‘Dolandırıcılar bu durumu fırsat biliyorlar’

Telefonlara sızıyorlar casus yazılım yükleyerek hesapları ele geçiriyorlar. Uzman isim gönderilen linklere karşı uyarıda bulundu.

Telefonlara gönderilen linklere dikkat! ‘Dolandırıcılar bu durumu fırsat biliyorlar’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Dolandırıcılar bu sefer de bilindik uygulamaların isimlerini kullanarak telefonlara sızmaya başladı. Gönderilen linklere tıklandığı zaman ise casus yazılımlar telefonlara iniyor ve bilgiler ele geçiriliyor. Peki bu tehlikeye karşı nasıl tedbir alınabilir? CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca, Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile konuştu.

Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, “Hepimiz anlık mesajlaşma uygulamaları kullanıyoruz ve anlık mesajlaşma uygulamalarını zaman zaman silebiliyoruz. İşte dolandırıcılar da bu durumu fırsat biliyorlar.” dedi.

Kırık, “Uygulamaya erişim izni verdiğinizde sizin rehberinize, içeriklerinize, mikrofonunuza, görüntünüze erişim sağlanıyor ve daha sonraki süreçte bu casus yazılım sizin telefonunuzda ne var ne yok, bunların hepsini çok rahat bir şekilde ele geçirmiş oluyor. Burada tabii ki bizi bekleyen en büyük tehdit banka uygulamalarımız.” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.