Son dakika… Ankara’da merakla beklenen zirve: Gözler Erdoğan ve Özel’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Son dakika… Ankara’da merakla beklenen zirve: Gözler Erdoğan ve Özel’de
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

Siyaset arenasında tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşmede…

İktidar ile muhalefet cephesi arasında bundan sonra diyalog ve müzakere sürecinin nasıl işleyeceği açısından da önem taşıyan görüşmeye, Özel kapsamlı bir sorun ve çözümler dosyası ile geldi. AK Parti Genel Merkezi’nde saat 16.00’da başlayan görüşmede, Özel ve Erdoğan’ın yanı sıra birer kişi bulunuyor. AK Parti’de Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katılırken, CHP cephesinden ise İstanbul Milletvekili ve emekli büyükelçi Namık Tan yer alıyor.

Son dakika... Ankara'da merakla beklenen zirve: Gözler Erdoğan ve Özel'de

8 YIL SONRA BİR İLK

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016’dan sonra ilk kez bir araya geliyor.

TEBRİK TELEFONU İLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel’i bir araya getirecek süreç, CHP Genel Başkanı’nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

Son dakika... Ankara'da merakla beklenen zirve: Gözler Erdoğan ve Özel'de

MASADAKİ KONULAR

Özel, görüşmeye partisinin İstanbul Milletvekili ve emekli büyükelçi Namık Tan ile geldi.. CHP lideri görüşmede öncelikle ‘ekonomi’ başlığını gündeme getirecek. İkinci öncelikli gündem başlığı ise ‘hukuk’ olacak. Diğer alt başlıklar ise, enflasyon, emekli aylıkları, asgari ücret, atanamayan öğretmenler, yeni müfredat, belediyelerin borçları ve onay bekleyen projeleri, Can Atalay ve Gezi Davası tutukluları, Filistin meselesi, vize sorunu olarak sıralanıyor.

“SÜPRİZ JEST”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme için Özel’e, AK Parti Genel Merkezi’ne randevu vermesi, CHP kurmaylarınca ‘sürpriz bir jest’ olarak nitelendirildi. Kurmaylar, “AK Partili arkadaşlar da dahil olmak üzere herkes randevu yerinin Beştepe olmasını bekliyordu. Daha önce açıkladığı üzere Özgür Bey, Külliye’ye randevu verilseydi de gidilecekti. Çankaya Köşkü, Meclis ya da AK Parti Genel Merkezi tercihimizdi. Onlar da anlayışla karşılamışlar. Jeste jest oldu. Tek kelimeyle şık oldu” dediler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.