Karadeniz gazı sisteme aktarıldı!

Doğal gaz faturalarına ne kadar indirim gelecek

Karadeniz gazı sisteme aktarıldı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.04.2023
A+
A-

35 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak Karadeniz gazında dün akşam mutlu sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tören ile sisteme resmen aktarılan yerli gaz ile mayıs ayı doğal gaz faturalarının silineceği açıklandı. 12 ay boyunca da 25 metreküp seviyelerine tekabül eden mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan doğal gazdan ücret alınmayacak. Alınan kararın faturalara 1 yılda bin 560, aylık ise 130 lira indirim olarak yansıyacağı düşünülüyor.

 

Yerli gazın devreye alınma töreninde milyonlarca vatandaşa müjde duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızın aylık 25 metreküpe denk gelen evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Önümüzdeki 1 ay da tüm konutlardaki doğal gaz kullanımından ücret almayacağız” dedi.

FATURA OKUMA BEDELİ DE ALINMAYACAK

Karadeniz gazı için yaşanan tarihi gece sonrası bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise ücretsiz doğal gaza ilişkin kafa karışıklığını gideren bir açıklamada bulundu. Bakan Dönmez “Yazın hiç fatura ödemeyecek miyiz?” sorusuna, “Zaten doğal gazda tek kademe var. Kafaları karıştıracak husus olmayacak. Önümüzdeki aydan itibaren tüm tüketimleri 1 ay boyunca bedavaya kullanmış olacak vatandaşımız. (Fatura okuma bedeli) Onlar da alınmayacak. 25 metreküpe kadar tüm bedelleri karşılıyoruz açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.