Finlandiya’da okul saldırısı: Çok sayıda yaralı var, şüpheli tutuklandı

Finlandiya’daki bir okulda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Polis yaralılar olduğunu ve şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Finlandiya’da okul saldırısı: Çok sayıda yaralı var, şüpheli tutuklandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.04.2024
A+
A-

Polis, Finlandiya’da bir okulda silahlı saldırı gerçekleştiğini söyledi. Olay erken saatlerde Vantaa’daki Viertolan Koulu okulunda meydana geldi.

Bir kişi tutuklandı ve kolluk kuvvetleri yaralananlar olduğunu doğruladı. Yetkililer vatandaşlardan bölgeden uzak durmalarını istiyor. Finlandiya medyasına göre, okulun 800 öğrencisi ve 90 personeli bulunuyor. Görgü tanıkları, kamu yayıncısı YLE’ye iki ambulansın olay yerinden ayrıldığını söyledi.

Finlandiya polisi yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Polis olay yerinde inceleme yapıyor. Çevredekilerin bölgeden ve kapalı alanlardan uzak durmaları isteniyor. Yabancılara kapı açılmamalı.”

 Polis, saldırı anında çevrede okulda bulunanların tamamının reşit olmadığını ve üçünün yaralandığını ekledi. Okulda hem ilkokul hem de ortaokul çağında, yedi ila 15 yaş arası öğrenciler eğitim görüyor. Ülkedeki diğer okullar gibi çocuklar uzun Paskalya tatilinin ardından derslere yeni dönmüştü.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.