Son dakika: AK Parti Bursa Adayı Alinur Aktaş projelerini açıklıyor

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, projelerini açıklıyor.

Son dakika: AK Parti Bursa Adayı Alinur Aktaş projelerini açıklıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.03.2024
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘İşimiz Gücümüz Bursa’ lansman organizasyonunda projelerini açıklıyor.

Alinur Aktaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Projelerimizi 6 başlıkta açıklayacağız. İlk projemiz Ulaşan Bursa. Mevcut’ta Kestel’den başlayıp Acemler’e kadar gelen şehrimizde 57 km’lik raylı sistem var. Hattın kapasitesini yüzde 60 artırdık.

ŞEHİR HASTANESİ’NE İLK HAT

Yine geçtiğimiz dönemde 9 km tramway hattını hizmete alarak İstanbul caddesini raylı sistem ile buluşturduk. Şehir Hastanesi’nin ilk hattını işleme alıyoruz. Diğer uzatma hattımız da Üniversite-Görükle hattımız. 2035 yılı Çalı-Demirtaş metro çalışmamıza bekliyoruz.

RAY HATTI 89 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Tüm bu çalışmalarımızla birlikte toplam ray hattımızı 89 kilometreye ulaştıracağız. Gelişen metro hatlarımızda kullanılmak üzere 68 hizmet aracını kentimize kazandırıyoruz. 500 yeni otobüs kazandıracağız. Elektrikli otobüs dönüşümünü de güçlü bir şekilde başlatacağız. Nitelikli bir toplu taşıma hizmetini kentimize kazandıracağız.

HAYATİ ÖNEME SAHİP

Yol ve kavşak çalışmaları da hayati öneme sahip. Mudaynya ve İzmir yönünde tek bir ulaşım aksına sahip. Güney çevre yolu yıllardır konuşuluyor.

İKİ YENİ KORİDOR

Tek ana aksa alternatif biri kuzey biri güney olmak üzere iki yeni koridor oluşturuyoruz. 2.3 km’lik güzergahla araçlar direkt 11 Eylül Burvarı’na ulaşacak. Koridorun 3. kısmında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı 3 gidiş 3 geliş olmak üzere Hamitler’e bağlıyoruz. Kuzey Koridoru’nda sağladığımız konforun bir benzerini güney koridorunda sağlıyoruz.

16 KİLOMETRELİK YENİ ALTER

16 kilometrelik yeni bir alter oluşturuyoruz. Çalı – Görükle ve Şehir Hastanesi güzergahında ağır araç trafiğini yönlendiricek 9 kilometrelik yeni güzergah açıyoruz.

KUZEY OTOYOLU PROJESİ

Kuzey Oto Yolu Bursa trafiğini rahatlatmada önemli bir rol oynayacak. Hali hazırda kullanılan yol çevre yolu olarak kullanılacak. Kent içi trafiğinde önemli rahatlama sağlayacak.

11 KONUTU HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Afetlere dirençli bir şehir için Bursa’da 530 bin yapıda çalışmalarımızı başlattık. Bizim referanslarımız var. Kentimiz dört bir yanında dönüşüm projelerini başlattık. 2025 sonuna kadar 11 konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.

KENT ANAYASASI

Yürüttüğümüz tüm fiziksel ve planlama çalışmaların tamamının 2050 çevre planı oluşturuyor. Planı yeni dönemde ortak akılla kent anayasası olarak yürürlüğe alacağız.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.