5 milyar dolar teknoloji yatırımı

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, 25 yılda teknolojiye yaptıkları yatırımın 5 milyar doları aştığını söyledi.

5 milyar dolar teknoloji yatırımı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.02.2024
A+
A-

İSMAİL ŞAHİN – Garanti BBVA Pendik Teknoloji Kampüsü ve Garanti BBVA Veri Merkezi’ni basına tanıtan Baştuğ, burayı “teknoloji fabrikası” olarak niteledi. Baştuğ, Garanti BBVA Mühendislik ve Veri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ve Garanti BBVA Teknoloji Genel Müdürü Fatih Bektaşoğlu’nun da katıldığı toplantıda şöyle konuştu:

“Son 25 yılda teknolojiye yaptığımız yatırım 5 milyar doları aştı. Mobil uygulamamız dakikada 345 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. İştiraklerimizin tamamı, bu teknoloji ve operasyon merkezinden yararlanıyor.”

İlker Kuruöz de, “1998’de Garanti Teknoloji’yi kurduk. O dönem henüz ‘fintek’ söylemi yokken, ‘teknoloji’ ismini resmileştirdik” dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre, Garanti BBVA Pendik Veri Merkezi, Uptime Institute Tier IV sertifikalı ve Türkiye’de bu çapta sertifikaya sahip üç kurumdan biri.

2 bin 400 mühendis

Fatih Bektaşoğlu, Garanti BBVA Teknoloji’de 2 bin 400 mühendis çalıştığını belirterek şu bilgileri verdi: “34 yaş ortalamasındaki çalışanlarımızın yüzde 41’ini kadın. Önemli bir gündem maddemiz yapay zekâ. Üretken yapay zekâ dokunduğu her şeye akıl katıp verimlilik sağlarken, öğrenme kapasitesi sayesinde her türlü ürün ve servisi kişiselleştiriyor. Hedefimiz her müşterimizin kişiselleştirilmiş mobil şubesi ve her çalışanımızın kişisel asistanı olması.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.