Erzincan’da son durum! Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar’dan açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili son durumu paylaştı.

Erzincan’da son durum! Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar’dan açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.02.2024
A+
A-

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasından satır başları şöyle; Alanda 35 milyon metreküp toprak var. 500’ün üzerinde profesyonel ekibimiz var. 2 bin 700’ü aşmış insan gücümüz var. 800 araç sahada çalışıyor. Anbean arkadaşlarımız, bilim insanlarımızın yol gösterişiyle hepimizin bir amacı var bu işi en kısa sürede tamamlamak. İnsan kaynağıyla ilgili ihtiyacımız doğuyorsa bunu en kısa sürede tamamlıyoruz.

9 canımız bu toprağın altında. Yakınlarımızı ziyaret ettik. Onlar da zaman zaman buraya geliyorlar. Onların sabırları için minnettarız.

Sabıra ihtiyacımız var. Bunu da görüyoruz, minnettarız. 

Sayın Cumhurbaşkanımız buradaki süreci takip ediyor.  

YENİ GÖZALTILAR OLACAK MI?

Yılmaz Bakanımız sürecin takipçisi. Bir ihmal, kusur varsa kesinlikle hak, adalet tecelli edecek. Bu süreç benim bildiğim kadarıyla devam edecek.

Bakan Bayraktar’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sahadayız… Hadisenin ne kadar büyük boyutta olduğunu görmüş oluyorsunuz. Hakikaten çok büyük bir kütle var. 3 ayrı noktaya aktığını görüyoruz.

Sağlığa zarar verecek bir şey yok. Toprağın taşınacağı nokta şu an tahliye ediliyor. DSİ suyu farklı alanlara yönlendiriyor.

Bu çalışmalar devam ediyor. Çok ciddi anlamda çevreyle ilgili alınması gereken tedbirler vardı. Her türlü tedbiri almış durumdayız. Kontrollerimiz eş zamanlı, eş güdümlü şekilde devam ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.