İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muradınıza ermek istiyorsanız, Murat’a sahip çıkacaksınız. Bir tarafta belediyeler, bir taraftan hükümet, ikimiz el ele vereceğiz ve ülkemizi ayağa kaldıracağız” dedi.

İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı tamamlandı. Hattın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de yer aldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

ORTADA BIRAKMAYIZ: Bugün giderek ağırlaşan trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbulumuzun yükünü hafifletecek bir projemizi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz. 9 istasyondan oluşan ve hızı saatte 120 kilometreye ulaşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Bu hattımızın hizmete alınmasıyla, İstanbulda tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi, yaparız. Ortada bırakmayız.

AYAĞA KALDIRACAĞIZ: Hükümetimizin görev alanına giren hizmetlerden çok daha fazlasını İstanbul’a kazandırarak şehrin iflas bayrağını çekmesinin önüne geçtik. Şimdi biz neredeyiz? Muradımızla yapacağız ama siz de muradınıza ermek istiyorsanız, Murat’a sahip çıkacaksınız. Yola devam. Bir tarafta belediyeler, bir taraftan hükümet olarak biz, ikimiz el ele vereceğiz ve ülkemizi ayağa kaldıracağız.

SİYASİ BASİRETSİZLİK: 31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça, maskeler düşüyor. Herkesin gerçek niyeti ortaya çıkıyor. Kimin şehrine aşkla hizmet ettiği, kimin de 5 yıl boyunca 3 dönüm bostan, yan gel yat Osman misali vaktini boşa geçirdiği netleşiyor. Sandıkta millete, hesap verme günü yaklaştıkça görüyoruz ki, birilerinin dizleri titremeye, paçaları tutuşmaya başladı. Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adaylarıyla ilgili skandal açıklaması muhalefette yaşanan panik havasının bir işaretidir. Neymiş, illerde farklı partilerde adayların olması oyunmuş, tezgahmış. Birkaç gün öncesine kadar iş birliği görüşmesi yaptığı partileri daha içtikleri çayın dumanı kalkmadan ihanetle suçlamak, beraber siyaset yaptığı insanları ihanetle itham etmek, tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir. –İSTANBUL DHA

İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız

‘METRO GİTMEYEN İLÇEMİZ KALMAYACAK’

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında dün Sultangazi’de sivil toplum temsilcisi kadınlarla bir araya geldi. İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni’ne de katılan Kurum, “İstanbul’a söz veriyoruz, ilk 5 yılın sonunda İstanbul’da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul’un trafiğini büyük oranda iyileştireceğiz. İstanbullular evlerine, işlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacaklar. 10 yılın sonunda trafik çilesi geri dönmemek üzere son bulacak” dedi. –ALEYNA SEVİM İstanbul

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.