Biden, yokluğunu 5 gün sonra öğrenmiş

ABD savunma bakanı Lloyd Austin, 1 Ocak’ta açıklamadığı tıbbi bir nedenle hastaneye kaldırıldığını açıklarken, bu durumu Başkan Joe Biden’dan bile gizlediği ortaya çıktı.

Biden, yokluğunu 5 gün sonra öğrenmiş
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Bir sözcü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Austin’in Cuma akşamı görevine devam ettiğini ancak hastanede kaldığını söyledi. Pentagon’un, Austin’in “yakın zamanda geçirdiği bir tıbbi operasyon sonrası ortaya çıkan komplikasyonlar” diye nitelenen durumu nedeniyle Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı konusunun, başta Biden olmak üzere herkesten 5 gün boyunca gizli tuttuğu öğrenildi. 

Eleştiri okları

ABD ordusunun komuta zincirinin tepesinde, Biden’ın hemen altında yer alan ve herhangi bir ulusal güvenlik krizine anında müdahale etmek için hazır olması gereken Austin’ın görevinden uzaklaşıp hastaneye kaldırılmasının gizlenmesi, Senato’da tepki topladı. Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’ndeki Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, Pentagon’u yasaların gerektirdiği şekliyle, bu tür konular hakkında Kongre’yi bilgilendirmemekle suçladı. Wicker, geçen yıl Pentagon’un, ABD üzerinde bir Çin casus balonunun ortaya çıkması da dahil ulusal güvenlik olaylarıyla ilgili bilgileri hızlıca ifşa etme konusundaki başarısızlıklarını hatırlattı, bu olayın halkın Biden yönetimine güvenini daha da sarstığını öne sürdü.

Austin ise eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, “Halkın uygun şekilde bilgilendirilmesi konusunda daha iyi bir iş yapabileceğimin farkındayım. Daha iyisini yapmaya kararlıyım. Ancak şunu söylemek önemli: Bu benim tıbbi işlemimdi ve açıklamayla ilgili kararlarımın tüm sorumluluğunu alıyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.