Mevcut başkanlar için kader haftası

CHP ocak ayının sonuna kadar belediye başkan adaylarının büyük bir bölümünü belirlemeyi planlıyor. Partinin kalelerinden İzmir ve Çankaya’da ise adayların açıklanmasının şubat ayına kalabileceği ifade ediliyor.

Mevcut başkanlar için kader haftası
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Mehtap Gökdemir – CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapacağı toplantıda belediye başkan adaylarını belirleyecek. CHP, ocak ayının sonuna kadar adayların büyük bir bölümünü açıklamayı planlıyor. PM’de bu hafta bazı büyükşehirlerin de aralarında olduğu 200’den fazla kent için adayın ilan edileceği ifade ediliyor.

CHP’nin yönettiği Adana, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İzmir, Mersin, Muğla, Tekirdağ’da mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceğine karar verileceği belirtiliyor. Kulislerde Adana, Mersin, Aydın, Hatay’da mevcut başkanlarla yola devam edileceği konuşuluyor. Antalya’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da adı geçiyor. 

CHP’nin kalesi Çankaya’da adaylık için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra 23 kişi başvuruda bulundu. Çankaya adayının açıklanmasının şubat ayının başına kalabileceği ifade ediliyor. 24 aday adayının yanı sıra görünmeyen adayların da olduğu belirtiliyor. Başvuru yapmasa da Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci’nin adı kulislerde Çankaya için geçiyor. Partili bir kaynak, “Çankaya belediyeden öte Ankara siyasetinde çok etkili bir yer. Kongre döneminde Ankara delegesinin üçte birine hakim oluyor” yorumunu yapıyor. Adaylar arasında öne çıkan bir isim olmadığı konuşuluyor.

Mevcut başkanlar için kader haftası

İzmir’de kadın sürprizi

İzmir için de çalışmanın henüz bitmediği, Tunç Soyer’in tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda karar verilmediği ifade ediliyor. İzmir’de adaylık başvurusu yapan isimler arasından bir karar verilmezse sürpriz adayın CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin olabileceği iddia ediliyor. Kulislerde Böke için “Abla formülü olabilir” deniliyor. Konuşulan bir diğer isim de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel.

‘Devre dışı’ şikayeti

CHP’li bir kurmay, kampanyaya ilişkin “Genel Merkez kampanyası ve Genel Başkan’ın kendisi, adayların kampanyası ve sivil toplum ve toplumu konuşturduğumuz bir taraf olacak kampanyanın” diyor. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylar ise, aday belirleme sürecinde devre dışı bırakıldıklarından şikayet ediyor.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.