Hamas ve El Fetih anlaşmaya çalışıyor

Katar’da yaşayan Hamas lideri İsmail Haniye ve eski şef Halid Meşal’in, rakip Filistinli grup El Fetih’ten üst düzey yetkili Hüseyin El Şeyh’le Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında bir ittifak konusunda temas halinde olduğu iddia edildi.

Hamas ve El Fetih anlaşmaya çalışıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

“Wall Street Journal”ın haberine göre, Hamas ve El Fetih, savaş bittikten sonra Gazze ve Batı Şeria’yı nasıl yönetecekleri konusunda konuşuyor. Gizli görüşmelere Gazze’den sürgün edilen ve karanlık ilişkilerine rağmen savaş sonrası yönetim için adı geçen Muhammed Dahlan ile Filistin Yönetimi eski başbakanı Selam Feyyad’ın da katıldığı bildirildi. Habere göre, Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar, haberi alınca görüşmelerin durdurulması emrini verdi. Anlaşmazlığın, Hamas’ın Gazze’deki kolu ile siyasi çözüme açık olduğunu belirten Katar merkezli politbürosunun hedefleri arasındaki ayrılık olduğu kaydediliyor.

Diğer yandan, “El Cezire”ye konuşan kıdemli Hamas yetkilisi Gazi Hamad, Hamas’ın El Fetih’le uzlaşmaya olan ilgisini teyit etti. Hamad, “Öncelikle saldırıyı durdurmak için onunla (El Fetih ile) oturmaya, onunla ve tüm Filistinli gruplarla konuşmaya açığız. Daha sonra Batı Şeria’daki veya Gazze’deki durumla nasıl başa çıkabileceğimizi düşünebiliriz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.