İstifalar sonrası İYİ Parti’den CHP çıkışı: Bunun adın operasyon siyaseti

Peş peşe yaşanan istifalar sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. İstifa eden İBB Belediye Meclis Üyesi’nin telefon konuşmasını gündeme getiren Zorlu, yaşanan gelişmelerden CHP’yi sorumlu tuttu.

İstifalar sonrası İYİ Parti’den CHP çıkışı: Bunun adın operasyon siyaseti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-

Seçimlere “hür ve müstakil” girme kararının ardından çok sayıda isim İYİ Parti’den ayrılma kararı aldı. Üst yönetimdeki istifa dalgası teşkilatlara da yayıldı. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ve 5 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

“PLANLI BİR SALDIRI”

Peş peşe gelen istifalara ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı. Zorlu, “Partimizi yönelik yer yer bir planlı saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“BUNUN ADI OPERASYON SİYASETİDİR”

Partide yaşanan istifaların sorumlusu olarak CHP’yi işaret eden ve bu durumu ‘operasyon siyaseti’ olarak nitelendiren Zorlu, “Bu ismi geçen arkadaşlardan (İstifa eden İBB Belediye Meclis Üyeleri) bir tanesi, bugün İstanbul’a yakın bir ilde belediye meclis üyemizi arıyor. Diyor ki, ‘biz bu akşam bir TV kanalında bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de bulunduğunuz ilde istifa edin.’ Bu da yetmiyor, CHP’li bir ismin adını vererek ‘size onunla bir görüşme ayarlayalım hemen’ diyor. Bunun adı operasyon siyasetidir. Bunun adı eleştiri siyaseti değildir. Bir parti kendi iradesiyle ‘ben rekabet etmek istiyorum’ diyorsa, karşımızda bulacağımız bir davranış bu mudur? Bu parti disiplinine yaklaşan bir davranış mıdır? Bunun adını operasyon siyaseti olarak adlandırmaktan geri durmayacağım.” dedi.

“BİR SİYASİ PARTİNİN KENDİ İÇ MESELESİNE NE YORUM YAPARIM NE DE MÜDAHİL OLURUM”

İYİ Parti’deki tartışmalara ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da bir açıklama geldi. “İYİ Parti ile İttifak kapısı kapandı mı? ” sorusuna da yanıt veren İmamoğlu, “Hayırlısı, tabii benim yorum yapabileceğim bir saha asla değil. Bir siyasi partinin her ne kadar ittifakımız olsa da, bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım, ne de müdahil olurum. Sadece, eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga, bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım. Şu anda bende uyandırdığı tek his bu, keşke olmasa. Keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapıları olsa. Çünkü İYİ Parti, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi açısından son yıllarda çok özel kararlara ve başarılara imza atmış bir siyasi partidir. Umarım kendi içlerinde sağlıklı bir süreci sulh içerisinde bir süreci yaşarlar, yaşatırlar. Onun dışında meclisimizde bulunan bir kısım arkadaşın partilerinden istifa etmesi de onların kişisel kararlarıdır. Kendileri için hayırlısı olsun, diyorum. Elbette bugüne kadar hizmet sundular İYİ Parti grubunda. Ben İYİ Parti grubunun İstanbul’a sunmuş olduğu hizmetlerden de memnun bir belediye başkanıyım. Çok dayanışma ve karşılıklı istişare içerisinde il başkanları olsun, görev almış ve şu anda alan belediye meclis üyeleri olsun, istişare içerisinde bir süreç yönettik. Bu duygularla kendilerini buradan selamlamış olayım.” dedi.

“BENİM KULAĞIM KÖTÜ SÖZLERİ DE DUYMUYOR”

İBB Meclisi’ndeki İYİ Partili meclis üyelerinin istifaların ardından kendisine yapılan ‘Eş Başkan’ yakıştırmaları olduğu iddiasını da değerlendiren İmamoğlu, “Benim kulağım kötü sesleri hiç duymuyor. Kötü sözleri de duymuyor.” yanıtını verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.