Netanyahu’ya tepkiler sürüyor! ‘Başbakan olmaya devam edemez’

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun mevcut durumda başbakan olmaya devam edemeyeceğini belirterek, “Savaş sırasında seçimler yapılabilir” açıklamasında bulundu.

Netanyahu’ya tepkiler sürüyor! ‘Başbakan olmaya devam edemez’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.12.2023
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 72’nci günde devam ederken, İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, bir kez daha İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hedef aldı. Lapid, Netanyahu’nun mevcut durumda başbakan olmaya devam edemeyeceğini belirterek, “Halkın güvenini kaybetmiş, dünyanın güvenini kaybetmiş, güvenlik kurumunun güvenini kaybetmiş bir başbakanımız var. Netanyahu mevcut durumda başbakan olmaya devam edemez” dedi.

“Savaş sırasında seçimler yapılabilir” ifadelerini kullanan Lapid’in, söz konusu açıklaması ise seçim çağrısı olarak değerlendirildi.

Gazze’de hayatını kaybeden İsrailli asker sayısı 121’e yükseldi

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF), Gazze Şeridi’nde çıkan çatışmalarda 2 İsrailli askerin daha öldüğünü duyurmasının ardından Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden İsrailli asker sayısı 121’e yükseldi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Gazze Şeridi’nde çıkan çatışmalarda 2 İsrailli askerin daha hayatını kaybetti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Shalev Zaltsman’ın Gazze’nin güneyinde ve 26 yaşındaki Avner Doran’ın Gazze’nin kuzeyindeki çatışmalarda hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı kara harekatında hayatını kaybeden İsrailli asker sayısı 121’ya yükselmiş oldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.