ABD’den Ukrayna ve İsrail’e yeni finansman paketi desteği

ABD’de Ukrayna ve İsrail için 111 milyar dolarlık finansman paketi açıklandı.

ABD’den Ukrayna ve İsrail’e yeni finansman paketi desteği
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-

ABD’de Demokratlar, geçtiğimiz Salı günü ülkenin güney sınırını hedef alan önlemlerin yanı sıra Ukrayna ve İsrail’e yardım sağlayacak yaklaşık 111 milyar dolarlık bir ulusal güvenlik paketini açıkladı.

Pakete göre, Rusya ile devam eden savaş sebebiyle Ukrayna’ya ‘askeri eğitim, istihbarat paylaşımı’ ve ‘Avrupa Komutanlığı sorumluluk alanındaki varlığın arttırılması’ gibi alanları kapsayan 15 milyar dolardan fazla destek sağlanacak.

Tasarıda yanı sıra, İsrail’e 10.6 milyar dolarlık yardım da yer aldı. Buna göre, bu yardımın 4 milyar doları füze savunma kapasiteleri için ve 1.2 milyar doları ise, ‘Iron Beam’ (Demir Işın) füze savunma sisteminin geliştirilmesini hızlandırmak için sağlanacak.

Demokratlar tasarının aynı zamanda, ABD Gümrük ve Sınır Koruması için 5 milyar dolardan fazla acil durum finansmanı ve ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafazası için yaklaşık 2.3 milyar dolar acil durum fonu sağlanacağını söyledi.

Paketin yasalaşması için ilk olarak Senatoda onaylanması gerekiyor. Ardından Temsilciler Meclisinde de kabul edilerek, ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması zorunluluğu bulunuyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.