Ünlü Şef Lütfi Selçuk Kimdir

Ünlü Şef Lütfi Selçuk Kimdir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

Lütfi Selçuk, 7 Kasım 2000 tarihinde Denizli’nin merkezinde, esnaf bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul yıllarında, Tübitak tarafından düzenlenen bir yarışmada ödül kazanarak dikkat çekmiştir. Mesleki eğitimini Denizli Turizm Otelcilik Mutfak Bölümü’nde tamamlayan Selçuk, öğrenim sürecinde ulusal ve uluslararası yemek yarışmalarında toplamda 43 madalya ve 18 kupa elde etmiştir.

Pamukkale Üniversitesi’nde Aşçılık bölümünü okuyan Selçuk, Rotary Denizli tarafından meslek hizmet ödülüne layık görülmüştür. Kariyerinde çeşitli otellerde mutfak şefliği yapmış, Rixos Premium Tekirova, Sueno Hotels Belek, Kaya Palazzo Belek gibi önemli tesislerde deneyim kazanmıştır.

İstanbul’da ulusal televizyon kanallarında programlar yapmaya başlayarak televizyonculuk kariyerine adım atan Selçuk, günümüzde Beyaz TV, FOX TV, ATV gibi ulusal kanallarda programlarına devam etmektedir. Aynı zamanda Antalya’da mutfak kariyerini sürdürmekte olan Selçuk, yıllar içinde birçok başarıya imza atmış ve sektörde kendine sağlam bir yer edinmiştir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.