AYM – Yargıtay polemiği! Bakan Tunç: Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok

AYM – Yargıtay polemiğiyle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok. İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. TBMM’nin çözebileceği hususlar. Konu hukuk zemininde tartışılır ve bir çözüm bulunur. dedi.

AYM – Yargıtay polemiği! Bakan Tunç: Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.11.2023
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM-Yargıtay polemiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki gösteren Bakan Tunç, “Bu millet darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu millet 15 Temmuz’a kimin kontrollü darbe dediğini çok iyi bilir. Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok. İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. TBMM’nin çözebileceği hususlar. Konu hukuk zemininde tartışılır ve bir çözüm bulunur.” dedi.

“AYM’de bir reforma ihtiyaç var, başvurular birikti” diyen Bakan Tunç, “Bu sorunun üstesinden hukuk zemininde geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

Anayasamız 82 Anayasası. AYM, hem 61 hem 82 anayasasında yerini koruyan anayasamız var. Vatandaşlarımız Avrupa mahkemelerine gitmeden kendi mahkemelerine başvurması için reform sayılacak uygulamayı başlattık. 130 bin dosya var. Buna bakacak üye sayısı 15. Zamanında ve sağlıklı sonuçlandırması mümkün mü? Burada bir reform ihtiyacı yok mu?

‘Bir düzenleme yapılmasın’ dersek bu sorun büyüyerek devam eder. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Burada sorumlu davranmamız lazım. Muhalefet partilerinin ortadaki sorunu giderecek çalışma yapacağına inanıyorum. Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğunu herkes ifade ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.