‘Biz ölüyoruz dünya izliyor!’

Gazze’de bulunan Al Nasır Hastanesi’nin Başhekimi ve kadın doğum uzmanı Velit Abuhatab, ile 20 Ekim’de haber için konuştuğumuzda, insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıya olduklarını belirterek isyan edip, “Tüm dünya bu yaşadıklarımıza seyirci kalıyor. Destek gelmezse buradaki hastaneler büyük bir mezarlığa dönecek. Birilerinin artık tüm yaşananlara ‘Yeter’ demesi gerekiyor” demişti.

‘Biz ölüyoruz dünya izliyor!’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.11.2023
A+
A-

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul  – Bulunduğu hastanenin de çok güvenli olmadığını söyleyen Dr. Abuhatab, aradan geçen iki haftada ailesinden 11 kişiyi kaybetti. 

İsrail’in, önceki gün ambulansları hedef alıdığı saldırılarının ardından Dr. Abuhatab’a ulaşarak, bölgedeki son durumu sorduk. Gazze’de yaşanan vahşetin her geçen gün arttığını belirten Dr. Abuhatab, şöyle devam etti: 

‘Biz ölüyoruz dünya izliyor!’

“Bugün kuzenlerimi, eşleri ve çocuklarıyla birlikte kaybettim. Toplamda ailemden 11 kişiyi yitirdim. Hayattayım ama iyi değilim. Biz Gazze’nin kuzeyindeyiz. Kuzeyde olanların durumu güneyde olanlara göre daha iyi. Şifa Hastanesi’ndeki yaralıları bizim güneydeki hastanemize getirerek Refah kapısından Mısır’a göndermeyi planlıyorduk ancak ambulansları Şifa Hastanesi’nin kapısında vurdular. Şifa Hastanesi’nde yüzlerce yaralı var ve cihazlar yakıt olmadığı küçük jeneratörlerle çalışıyor. Acil insani geçit sağlanarak boşaltmak lazım. İnsanlar can güvenliğinin olmadığı bir ortamda bir parça ekmek ve içme suyu elde etme mücadelesi veriyor. Tam anlamıyla felaket yaşanıyor.” 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.