İran’dan uyarı: Her an savaş çıkabilir

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, İran’dan dikkat çeken bir açıklama daha geldi.

İran’dan uyarı: Her an savaş çıkabilir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BAKANLAR GÖRÜŞ BİRLİĞİ İÇİNDE

Toplantıya katılan tüm dışişleri bakanlarının savaşın bir an önce durdurulması yönünde görüş birliği içerisinde olduklarını ifade eden Abdullahiyan, İsrail-Filistin çatışmasının bölgedeki etkisi konusunda uyarılarda bulundu.

“SAVAŞ SUÇLARI DURMALI”

Abdullahiyan, “Bölge barut fıçısı gibi. Patlama ve olayların kontrolden çıkma ihtimali var. Gazze halkına karşı işlenen savaş suçlarının bir an önce sona ermesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

“SAVAŞ HER AN YAYILABİLİR”

İİT toplantısındaki katılımcıların savaşın yayılması konusunda ciddi endişeleri olduğunu aktaran Abdullahiyan, “Herkes savaşın yayılmasından endişe ediyor. Durum ortada, böyle bir olay her an gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

BAKAN FİDAN’DAN ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Dışişleri Bakanları düzeyindeki İcra Komitesi Toplantısı kapsamında bulunduğu Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

İran'dan uyarı: Her an savaş çıkabilir

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.