Gazze sınırında son durum! CNN TÜRK ekini roket saldırısına yakalandı

İsrail – Hamas savaşında 11.gün geride kaldı. ABD Başkanı Biden’ın yarın İsrail’i ziyaret edeceği öğrenildi. Kara harekatıyla ilgili peş peşe açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Savaşı en kritik bölgeden takip eden CNN TÜRK ekibi roket saldırısına şahit oldu. Fulya Öztürk canlı yayında yaşadıklarını anlattı.

Gazze sınırında son durum! CNN TÜRK ekini roket saldırısına yakalandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Halil Kahraman Gazze sınırında. Roket CNN TÜRK ekibinin yanına düştü. Fulya Öztürk o anları ve son izlenimlerini aktardı.

Fulya Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Gazze sınırındayız. Yaklaşık 1,5 saat önce Hamas güçleri Gazze Şeridi’nden roket saldırısı gerçekleştirdi. Demir Kubbe bunu havada imha etti ama sık sık günlerdir duyuyoruz sesleri. Demir Kubbe’nin imha edemediği zaman bazı noktalara düşüyor. Bizim de tedirgin olduğumuz an yaşadık. Bir anda sirenler çalınca hemen arabadan çıktık sığınağa doğru gitmeye çalıştık. Halil de o esnada kayıttaydı. Biz o anlarda hemen sığınağa gitmeye çalıştık. 3 roket atıldı. Bir roketin düştüğü söyleniyor. Çok yoğun bir patlama sesi de duyduk. Burada hep siren sesleri duyuyoruz.

SINIR HATTINDA SON DURUM NE?

Şu an tam sınır hattındayız. Bir yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. 7 Ekim’den bu yana 3 bin kişi hayatını kaybetti İsrail saldırılarında. Yaklaşık yarım saat önce burada yine Demir Kubbe devreye girdi. Burası kritik bir nokta askerlerin geçişi de oluyor. Burada bu manzarayla çok karşılaşıyoruz. En önemli ziyaret Biden’ın yapacağı ziyaret. ABD’nin içeride kendi vatandaşları olduğu için o vatandaşlar tahliye edilmeden kara harakatı yapmasını istemiyor. Cephe hattına baktığımız zaman kara harekatı hazırlığı büyük oranda tamamlanmış durumda. Bazı askeri yetkililer kısmi bir kara harekatı yapılacağını söylüyor. İçeride can kayıpları artıyor. Bölgedeki insani dram her geçen dakika büyüyor. Hastanelerin durumu ortada. Bazı hastaneler hizmeti durdurmuş durumda. Gazze’de yakıt kıtlığı nedeniyle hastanedeki jeneratörler durmaya başladı. Bugün Almanya’dan yine açıklama var. İsrail, Biden’ın ziyareti bitene kadar kara operasyonu başlatmayacak. Yarından sonra tablo ne olur bunu göreceğiz. 

BIDEN’DAN KRİTİK ZİYARET

Ürdün Devlet Medyası, ülkenin Çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden’ın Orta Doğu ziyaretine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Biden, Ürdün’de Filistin ve Mısırlı yetkililerle temaslarda bulunacak.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.