‘BM acilen devreye girmeli daha fazla can kaybı olmamalı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Meclis Grubu toplantısında, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin BM’nin acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi.

‘BM acilen devreye girmeli daha fazla can kaybı olmamalı’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

ANKARA Milliyet – Bahçeli,  özetle şunları söyledi:

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM: Emzikli bebekler katledilmekte, çocuklar vahşi saldırılara maruz kalmakta. Filistin sorunu içinden çıkılması çok zor bir girdaba sürüklenmiştir. Dünyanın huzur ve güvenliğini tehdit eden seviyeye ulaşmıştır. İki devletli çözüm gerçekleşmeden silahların susması, kanın durması, şiddet sahnelerinin son bulması hayaldir. Kadın-çocuk ve yaşlı demeden savunmasız insanların hedef alınması felakettir.

RAHATSIZIM: Geçmişte İsrail saldırılarına ses çıkarmayanların bugün İsrail’in holiganı kesilmeleri müzminleşmiş akıl dağılması ve utanç duvarını aşmış bir aymazlıktır. Bu düşüncelerimden, Hamas’ın 7 Ekim operasyonunu haklı çıkarma gayesi taşıdığım anlaşılmamalıdır. Bilakis sivil ve masum can kayıplarından, sahnelenen insanlık dışı manzaralardan ziyadesiyle müşteki, müteessir ve rahatsız olduğum tartışmasızdır.

DERHAL ATEŞKES: İsrail, yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetmiş, vicdansızca saldırmıştır. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, BM kararları yok sayılmıştır. İlk olarak, ateşkes rejimi derhal tesis edilmeli, taraflar itidal, sükûnet ve aklıselim bir çizgiye eşzamanlı olarak gelmelidir. BM acilen devreye girmelidir. Daha fazla can kaybının yaşanmaması hususunda uluslararası toplum duyarlı hareket etmek mecburiyetindedir.

‘Ayağımızın altında dolaşmasınlar yeter’

ABD Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, SİHA’mız meşru müdafaa amacıyla düşürülmüş. ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde ne işi var? ABD’nin yaptığı meşru müdafaadır da Türkiye’nin yaptığı nedir? Aldatıcı sözlere, ayak oyunlarına lüzum yoktur. ABD, PKK/YPG siperinden insansız hava aracımıza resmen ateş açmıştır. ABD, PKK/YPG ile aynı hedeftedir, aynı kümededir ve NATO ittifak ortağı bir ülkeye teröristler lehine güç gösterisi yapmaya teşebbüs etmiştir. ABD aynısını Ekim 1992’de Ege Denizi’nde de yapmış, bir muhrip gemimize sözüm ona yanlışlıkla füze fırlatarak 5 vatan evladımızın şehadetine neden olmuştu. Milli hafızaya mıh gibi çakılan, Irak’ın Süleymaniye kentinde yaşanan çuval hadisesini de asla unutmuş ve unutacak değiliz. Bırakınız yanımızda olmalarını, ayağımızın altında dolaşmasınlar, başka bir şey istemeyiz.

‘Tezkereye ret vatana ihanettir’

Irak ve Suriye’ye Türk askeri gönderilmesini esas alan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’ne sonuna kadar destekliyoruz. Kılıçdaroğlu terörden rahatsızsa, partisi teröre mesafeli ise açıklasınlar. Kılıçdaroğlu’nun tezkereye ‘hayır’ demesi halinde milletvekili arkadaşlarıyla beraber bayrağa, vatana ve şehitlere alenen ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.