‘Bunlar hep kibirden!’

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail’in, Gazze ve çevresinde Hamas ile arasındaki savaşın kapsamını genişletmemesi gerektiğini söyledi.

‘Bunlar hep kibirden!’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

Gazze Şeridi’nde patlak veren son olayları “tehlikeli” diye nitelendiren Lübnanlı Bakan, bu durumun İsrail’in “kibrinden ve Filistin halkına yönelik aralıksız devam eden düşmanlığından” kaynaklandığını savundu.

Şarku’l Avsat’ın sorularını yanıtlayan Buhabib, Lübnan hükümetinin İsrail Lübnan’ı “taciz etmedikçe” Hizbullah’tan Gazze savaşına müdahale etmeyeceği yönünde söz aldığını söyledi.

Tüm bu olanların, İsrail’in, Arap Birliği Zirvesi’nde kabul edilen iki devletli barış planını reddetmesinden kaynaklandığını söyleyen Lübnanlı Bakan, “Şu an İsrail ve özellikle mevcut hükümeti, uzlaşmazlık, kibir, küçük görme ve Filistin halkına, hem Hıristiyanların hem de Müslümanların Kudüs’teki kutsal mekanlarına karşı hız kesmeden sürdürdüğü saldırılarıyla öne çıkıyor. Tüm bunların sonucu, şu an tanık olduklarımızdan farklı olamazdı. Elbette hiçbirimiz Gazze Şeridi’nden böyle bir tepkinin gelmesini beklemiyorduk, ama gözlemciler bir noktada olayların patlak vermesinden korkuyordu ve korkulan oldu” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.