Filistin’de can kaybı 500’ü geçti

İsrail savaş uçakları bugün Gazze Şeridi’ndeki iki mülteci kampını vurdu, patlama sesleriyle sarsılan bölgede ölü sayısı 500’ü aştı.

Filistin’de can kaybı 500’ü geçti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Hamas’ın Aksa Tufanı baskınına Demir Kılıçlar Operasyonu’yla yanıt veren İsrail, savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi’ni bombardımana tutuyor.

Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Gazze’nin birçok noktasında patlamalar gerçekleşti, siyah dumanlar gökyüzüne yükseldi. İsrail ordusu gün içinde büyük bir saldırı başlattığını duyurdu, Gazze Şeridi’ndeki Eş Şati ve Cebaliye mülteci kamplarının vurulduğu haberleri geldi. Al Jazeera, yalnızca Cebaliye mülteci kampında 50’yi aşkın insanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gazze Şeridi’nde Cumartesi gününden bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 500’ü geçti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail hava saldırılarında 511 kişinin öldüğünü ve 2 bin 750 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hamas’ın Cumartesi gününün ilk saatlerinde başlattığı Aksa Tufanı harekatında ise 800’den fazla İsrail’li öldü. Hamas’ın elinde onlarca İsrailli asker ve sivilin rehin tutulduğu biliniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.