Savaşta üçüncü gün! Uluslararası aktörler sahneye çıkıyor

ABD’nin İsrail’e destek için dünyanın en büyük uçak gemisini Doğu Akdeniz’e göndermesi, depreme yol açtı. Hamas’a tam destek sunan İran ise dünyanın merak ettiği soruya yanıt verdi.

Savaşta üçüncü gün! Uluslararası aktörler sahneye çıkıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Hamas ve İsrail arasındaki savaş üçüncü gününe girdi, Cumartesi gününün ilk saatlerinde büyük bir saldırıyla başlayan çatışmaya uluslararası aktörler dahil oluyor. ABD ana müttefiki İsrail’e destek için dünyanın en büyük uçak gemisini Doğu Akdeniz’e gönderiyor. Ortadoğu’yu alev topuna çeviren savaşa dair tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyoruz.

01:3509 Ekim 2023İKİ GÜNDE CAN KAYBI 1100'Ü AŞTI

İsrail Savunma Birlikleri (IDF), gece yarısı yaptıı açıklamada Cumartesi sabahından beri 700 İsraillinin öldüğünü ve 2.150’sinin yaralandığını duyurdu. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı ise son güncellemesinde İsrail’in hava saldırıları sonrasında 413 kişinin öldüğünü ve 2.300 kişinin yaralandığını açıkladı.

01:1009 Ekim 2023 GAZZE'DE YÜZLERCE KİŞİNİN BARINDIĞI OKULA ROKET ATILDI

BM’nin Filistin Mülteci Örgütü Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde roket saldırılarından korunmaya çalışan 225 kişinin bulunduğu bir okulun vurulduğunu söyledi.

UNRWA, yaralanan olmadığını ancak binanın önemli ölçüde hasar gördüğünü belirtti.

Ajans, şu anda Filistin bölgesindeki 64 okulda 73 bin 538 yerinden edilmiş insanı barındırdığını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.