Wozniak: İnsan yapay zekayı dizginlemeli!

Yapay zekanın dizginlenemediğinde gerçeği manipüle edebileceğini belirten Steve Wozniak, bunun, kitaplardaki alıntı mekanizmasının yapay zekaya entegre edilmesiyle yapılmasını önerdi.

Wozniak: İnsan yapay zekayı dizginlemeli!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Ebru Sungur / Bakü – Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, “Yapay zeka, bir arama motoru, insan ise onun redaktörü olmalı. İnsan, yapay zekayı dizginlemeli” dedi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Trendyol’un ana sponsoru olduğu “İnovasyon Buluşması”nda konuşan Steve Wozniak, yapay zeka teknolojisinin daha etkin kullanımına ilişkin önerilerini anlattı. Yapay zekanın insanı satrançta yenmesinin başarı olmadığını belirten Wozniak, “Yapay zekanın üniversitede aldığı en yüksek not C oldu” dedi. Yapay zekanın etik ve etkin kullanımı için kitaplardaki alıntı bölümlerine ilişkin bir mekanizmaya sahip olması gerektiğini dile getiren Wozniak şöyle konuştu:

“İnsan yapay zekayı dizginlemeli ve dizginleme ancak bu yöntemle olabilir. Kitaplarda hangi alıntının nereden yapıldığı sayfa sonunda nasıl belirtiliyorsa yapay zeka makalelerinde hangi cümlenin nereden alındığı üzerine gelindiği anlaşılmalı, okuyanı ilk metne götüren köprüler kurulmalı. Bir yapay zeka makalesinin, hangi soru sorulduğunda oluşturulduğunu, okuyan kişi bilmeli. Gerçek, bu dünyada en önemli şey. Yapay zeka dizginlenmezse deep fake, gerçek olmayan şeyler üretebilir.”

Startup girişimcisi gençlere de önerilerde bulunan Wozniak, “Anlaşabileceğiniz kişilerle bir araya gelin. Ekibinizde hem mühendis, hem ürünü ticarileştirebilecek kişiler, hem de pazarlamadan anlayanlar olsun” dedi.

6 ayda 1.3 m. müşteri

Trendyol CEO’su Erdem İnan, Pasha Holding ile işbirliği yaparak altı ay önce girdikleri Azerbaycan pazarında 1.3 milyon aktif müşteriye ulaştıklarını söyledi. İnan, “Trendyol’un teknoloji, lojistik ve üretim alanlarındaki uzmanlığı ve Pasha Holding’in Azerbaycan genelinde çeşitli sektörlerdeki kapsamlı pazar deneyimi başta olmak üzere şirketlerimizin güçlü yönlerini ülkede e-ticaretin yaygınlaşmasını sağlamak, iki ülke arasında dijital bir köprü kurmak ve müşterilere uygun fiyatlarla geniş bir ürün yelpazesi sunmak üzere bir araya getirdik” şeklinde konuştu.

Startuplar buluştu

Azerbaycanlı Pasha Holding tarafından düzenlenen InMerge İnovasyon Zirvesi Bakü’de dün başladı. Türk şirketlerinin yoğun katılım gösterdiği zirvede Azerbaycan bölgenin inovasyon merkezi olma iddiasını ortaya koydu. Trendyol’un ana sponsor olduğu etkinlikte 100’den fazla şirket hizmetlerini sergilerken, 4 bine yakın katılımcı yer aldı. Zirvede e-ticaret, yapay zeka, telekomünikasyon konuları masaya yatırıldı. Sergi alanında fintekten e-ticarete, blok zincirden bulut teknolojilerine, yapay zekadan siber güvenliğe 15 Türk şirketi de yer aldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.