Türkçe dersi, dört temel beceriyle ölçülecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yazılı ve uygulamalı sınavlara ilişkin usul ve esasları belirleyen “Milli Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi”ni yayımladı. Konu soru dağılım tablolarına göre hazırlanacak ortak yazılı sınavlar kapsamında milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluklarının belirlendiği yönergede, ortak yazılı sınavlarda soruların nasıl olacağı, sınavların nasıl uygulanacağı ve değerlendirileceği açıklandı.

Türkçe dersi, dört temel beceriyle ölçülecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

Yönergeye göre iki aşamada yapılacak Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın yüzde 50’si, dinleme sınavının yüzde 25’i ve konuşma sınavının yüzde 25’i alınarak hesaplanacak. Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanlarının hesaplaması ise yazılı sınavın yüzde 70’i, dinleme sınavının yüzde 15’i ve konuşma sınavının yüzde 15’i alınarak yapılacak. Böylelikle öğrencilerin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri ölçülecek.

Mazeret sınavı yapılacak

İlkokullarda Türkçe’nin doğru ve güzel kullanımını geliştirmek amacıyla öğrencilerin “dinleme, konuşma, okuma ve yazma” becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik ölçme araçları kullanılacak.

Öğrencilerin yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesi ön plana alınacak. Ayrıca ilkokullarda süreç odaklı değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapılacak. Böylece öğrencinin gelişimi periyodik olarak izlenecek ve velisine geri bildirim verilecek.

Ortak yazılı sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayanlar için mazeret sınavı düzenlenecek. Bu sınavlara yönelik iş ve işlemlerin neler olduğu da yönergede yer aldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.