Trump’ın Yeni Seçim Vaadi Panik Yarattı: Yüzlerce Göçmen ABD Sınırına İlerliyor

Trump’ın Yeni Seçim Vaadi Panik Yarattı: Yüzlerce Göçmen ABD Sınırına İlerliyor

Trump’ın Yeni Seçim Vaadi Panik Yarattı: Yüzlerce Göçmen ABD Sınırına İlerliyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-

Trump’ın Yeni Seçim Vaadi Panik Yarattı: Yüzlerce Göçmen ABD Sınırına İlerliyor

Trump’ın son seçim vaadi, büyük endişelere yol açtı. Yüzlerce göçmen, Amerika Birleşik Devletleri sınırına doğru yürüyüşe geçti. ABD’de başkan adayı Donald Trump’ın seçimi kazanması halinde sınırı sığınmacılara kapatacağı vaadi, yüzlerce göçmeni harekete geçirdi. Bu göçmenler, Meksika’nın güneyinden yaya olarak ABD’ye doğru yola çıktı.

Trump'ın seçim vaadi korku yarattı! Yüzlerce göçmen ABD sınırına yürüyor

ABD’de başkan adaylarından Donald Trump’ın seçim vaadi, göçmenler arasında büyük korku yarattı. Trump’ın sınırı kapatma planından endişe eden yüzlerce göçmen, ABD sınırına ulaşmak için Pazar günü Meksika’nın güney sınırından yaya olarak yola çıktı. VOA Türkçe’nin haberine göre, göçmenler Kasım ayında yapılacak seçimlerden önce ABD sınırına varmayı umuyor. Göçmenler, Trump’ın kazanması halinde sınırı sığınmacılara kapatma vaadini gerçekleştireceğinden korkuyor. El Salvadorlu Miguel Salazar, “Sınırı geçme izinlerinin engellenmesi riskiyle karşı karşıyayız” dedi. Salazar, yeni bir Trump yönetiminin, sığınmacıların ABD’ye yasal yollardan giriş için kullandıkları CBP One adlı uygulama üzerinden göçmenlere randevu vermeyi durdurabileceğinden endişe duyuyor.

Trump\'ın seçim vaadi korku yarattı! Yüzlerce göçmen ABD sınırına yürüyor

Son yıllarda Meksika’dan ABD’ye geçmeye çalışan göçmenler, çetelerin saldırısına uğrama veya Meksikalı göçmenlik yetkilileri tarafından durdurulma riskini azaltmak için büyük gruplar halinde organize oluyor. Ancak bu göçmen grupları, yüzlerce kilometre yürümekten yoruldukları için Meksika’nın güneyinde dağılma eğilimi gösteriyor. ABD-Meksika sınırında uygulanan kota nedeniyle, sınırda tutuklamalar Joe Biden’ın başkanlığı döneminde en düşük seviyeye indi. Son zamanlarda Meksika, göçmenlerin ABD sınırına otobüs ve trenlerle ulaşmasını da zorlaştırdı. Ülkeye vizesiz giren göçmenlere nadiren seyahat izni veriliyor ve binlerce göçmen, Meksika’nın merkez ve kuzeyindeki kontrol noktalarında göçmenlik bürosu memurları tarafından gözaltına alınıp ülkenin güneyindeki kasabalara geri gönderiliyor.

Trump: Göçmenler bize taş atarsa askerlerimiz ateş açacak - BBC News Türkçe

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.