Son dakika: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Türkiye’nin dev ulaşım projelerini açıklıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk’te Türkiye’nin dev projeleri ile ilgili konuşuyor.

Son dakika: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Türkiye’nin dev ulaşım projelerini açıklıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge’de açıklamalarda bulunuyor.

İşte Uraloğlu’nun açıklamalarından satır başları;

2004 yılından bu tarafa 2024 yılına geldiğimizde İstanbul’daki metroların gelişimi; 45 km’den 340 km’ye ulaştı. Biz buradan 20 yıl sonrası için 200-300 km metro yaparsak İstanbul yaşanmaz hale gelir. 2009 yılında 233 km metro varmış. 2019’dan bu güne 47,3 kilometredir. Oransal olarak dağıtırsak 2019’dan bugüne 8,1 km metro yapılmış demektir.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL YENİ BİR METROYA KAVUŞUYOR

Pazar günü Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar hattı açılacak. 14 km’lik kesim olan İstanbul Havalimanı’ndan Arnavutköy’e bağlanan kısım da bu ay içerisinde açılacak. Bu ay bitmeden 8,4 + 14 km’lik metro açılmış olacak. Toplam bakanlık tarafından yapılan metro uzunluğu 183,2 kilometre olacak. Yaklaşık 600 kilometre daha metro yapılması lazım. Buradaki birinci göre belediyelerindir. Eğer belediyeler bunu bakanlık tarafından yapılmasını isterse, cumhurbaşkanımızın onayına sunarız ve onaylarsa biz yaparız. Esas görev belediyelerindir. Çam Sakura Hastanesi’nde durmuştu ve yollar da dahil mertroyu bakanlık olarak biz bitirdik.

YER ÜSTÜ BİZE YETMİYOR

İnsanları sadece yer üzerinden hareket ettiremeyiz. Yer altından da gitmelerini sağlamamız lazım. İstanbul’a 10 yılda 600 kilometre daha metro yapılması gerekiyor. 600 kilometre iddialı bir rakamdır ama bu iş iddia işidir. Buna imkanımız var.

Son dakika: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Türkiye'nin dev ulaşım projelerini açıklıyor

BAKIRKÖY-BAĞCILAR-KİRAZLI METROSU

Bu pazar 8,4 kilometrelik  Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar hattını açıyoruz. Biz artık metro araçlarını yüzde 80 oranında yerli üretmeye başladık. Dünyadaki marka olan firmaların taşeronluğu da yapılıyor. Orası çok kalabalık bir bölge ve büyük rahatlık sağlayacaktır bu metro.

SİRKECİ-KAZLIÇEŞME RAYLI SİSTEM HATTI

Raylı sistemin özelliği; Marmaray’la beraber atıl kalmış bir güzergahtı. Nasıl canlandırırız diye oturup arkadaşlarla kafa yorduk. Bisiklet yolları, yaya yolları ve scooter yolları düşündük.1980’lerin trenlerini giydirdik nostaljik olsun diye. Burada tarihi yapılar var. 5-10 yıla bu hat nedeniyle burasının nasıl dönüştüğünü göreceksiniz. Burası bir turizm güzergahı olacak. Bisikletine binenler, yürüyüş yapanlar görülecek buralarda.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.