Son dakika… Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

Son dakika hava durumu haberlerine göre, Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

Son dakika… Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Edirne, Kırklareli çevreleri, Ağrı ve Van’ın doğu kesimleri ve Balıkesir’in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı ve Van’ın doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batılı yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara ve Kuzey Ege’de yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VE TRAKYA İÇİN ‘KUVVETLİ YAĞIŞ’

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli’nin kuzeyinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış beklendiği bildirildi. Açıklamada, genellikle yağmur ve sağanak, cumartesi sabah saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların cumartesi günü, gece saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği kaydedildi. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Son dakika... Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

10 DERECE DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’nin hiçbir yerinde yağış yok ama yarın sabahtan itibaren hem sıcaklık düşecek hem de yağış geliyor. Kuvvetli yağış yarın İstanbul’a öğle saatlerinde başlar cumartesi gününe kadar devam eder. İstanbul’da 1 günlük yağış var. Sıcaklık bugün lodos olduğu için 17, 18 derece yarın 10, cumartesi günü 8 dereceye düşecek. Trakya’da kar yağışı başlayacak.

TRAKYA’DA KAR YAĞIŞI

Yarın akşam Trakya’da kar yağışı başlayacak ve cumartesi günü de kar yağışı devam edecek. İstanbul’da kar yok. Ama cumartesi günü Bilecik, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu civarlarında kar yağışı var. Hatta cumartesi ve pazar günü Ankara’nın kuzey ilçelerinde kar yağışı var. Hafta sonu iyi giyinmemiz lazım.

İzmir ve çevresinde ise yağmur var. Kar yağışı hafta sonundan sonra Anadolu’ya doğru yayılacak. Konya ve Anadolu’nun hemen hemen her bölgesinde kar yağışı olur. Pazartesi günü İstanbul’da sıcaklık tekrar yükselmeye başlıyor.

Cumartesi günü Edirne, Kırklareli’nde çok kuvvetli kar yağışı var, ulaşımda etkili olabilir.

ÇATALCA’DA KAR GÖRÜLEBİLİR

Prof. Dr. Şen, “Cumartesi günü Çatalca’nın tepelerinde kar yağışı olabilir. İstanbul’da kar yağışı yok”

Son dakika... Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.