Son dakika… Ermenistan Rusya ile köprüleri attı! Putin’e tutuklama yolu açıldı

Erivan’daki oylamada 60 milletvekili Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kuruluş belgesine onay verdi, 22 isim ise ‘hayır’ yönünde oy kullandı.

Son dakika… Ermenistan Rusya ile köprüleri attı! Putin’e tutuklama yolu açıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Ermenistan parlamentosu, Rusya’nın ciddi uyarılarına rağmen Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) kuruluş belgesi olan Roma Statüsü’nü bugün onayladı.

Karabağ’daki hezimetin ardından Moskova ile yaşadığı sorunlar su yüzeyine çıkan Kafkas ülkesindeki oylamada, 60 milletvekili ‘evet’ oyu kullandı. Rusya lideri Vladimir Putin için tutuklama kararı çıkaran ICC’ye ‘hayır’ diyenlerin sayısı ise 22’de kaldı.

Bu kararla birlikte, Vladimir Putin’in muhtemel bir Ermenistan ziyaretinde tutuklanması gerekecek.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana Rusya’nın yakın müttefiki olan Ermenistan, özellikle Nikol Paşinyan’ın iktidara geldiği 2018’den itibaren Moskova ile gerilimli bir beş yılı geride bıraktı.

Batı yanlısı Paşinyan’a daima şüpheyle yaklaşan Kremlin’le Erivan arasındaki çatlak, özellikle 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’yla gizlenemez hale geldi.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (CSTO) üyesi olan Ermenistan, ittifakın başını çeken Rusya’dan savaş sırasında yardım bekledi ancak Moskova bu talebe olumsuz yanıt verdi. Dahası, gerek Nikol Paşinyan gerekse de diğer Ermeni yetkililer Rus silahlarının Azerbaycan’ın modern silahları karşısında yetersiz kaldığını birçok kez dile getirdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.