Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış töreninde konuşma yapıyor.

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Açılış programımızda tek seferde toplam yatırım değeri 53 milyar TL’yi bulan projeleri hizmete alıyoruz. Aralarında, baraj, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Özellikle 3 tanesi ön plana çıkıyor. Mersin Pamuklu Barajı ile toplam 282 m3 su toplanacak. Yıllık 182 bin dekar araziyi suyla buluşturacak. Üreticiyi senelik 174 milyon kW/s elektrik üretimi ile ekonomiye katkı sağlayacak.

Meydanlarda verdiği sözleri göreve gelince unutanlardan değiliz. Eserleriyle konuşan bir hükümetiz.

Türkiye’nin 66 ilindeki 113 bin dekar araziyi taşkınlardan koruyacağız. 369 tesisimizin her birinin aziz milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tarım, ormancılık ve su alanlarında ülkemizin çehresini değiştiren eserlere imza atmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz.

Dünyada miktar olarak en fazla kaynak sudur. Fakat bu suyun %97,5’luk kısmı tarıma ve tüketime uygun olmayan tuzlu sulardan oluşuyor. Göllerde, nehirlerde bulunan su miktarı denizde damla kadardır. Bu meseleyi en stratejik ve değerli kaynak yapan temel faktör budur. Dünyanın pek çok yerinde su sınırsız bir kaynak olarak görülüyor. Bu tamamen yanlış bir algıdır.

Su kaynaklarının sınırsız olmadığını unutmamalıyız. Giderek azalan bir kaynaktır. İklim değişikliği, hızlı tüketim ve kirliliğin etkisiyle maalesef hızla azalıyor.

Su kaynakları üzerindeki baskılar da her geçen gün artıyor. Her yıl artan nüfusu da buna eklemek lazım. Türkiye ile birlikte tüm dünyada nüfus artarken, yer yüzüne düşen yağış miktarında değişim olmuyor. İklim krizi derinleştikçe su miktarı olumsuz etkilenmektedir.

Gıda güvenliğini kontrol altına almanın yolu su tasarrufundan geçiyor. Türkiye su zengini bir ülke değildir.

Günlük hayatımızda alacağımız basit tedbirlerle su israfının önüne geçebiliriz. Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Su kaynaklarımızı kirletmek hıyanete eş değer.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.