Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik’ten önemli açıklamalar

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor .

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik’ten önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-

İşte Çelik’in konuşmasından satır başları:  Çalışmalar cumhurbaşkanımıza sunuldu. Yatay mimariden şehir siyasetine, insan şehir ilişkisine kadar konuların ele alındığı bir çalıştay oldu. İkinci sunum, Ali İhsan bey tarafından yapıldı. Zonguldak hariç her yerde temayüllerimiz gerçekleşti. Zonguldak’ta sel felaketinden dolayı yapamadık. Seçim işleri başkanlığımızın yoğun mesaisi var. Tüm teşkilatlarımız seçime hazır. Hür ve demokratik şekilde paylaşmış oldular. Dün 3 Mehmetçiğimiz şehit oldu. AK Parti Genel Merkezi’mizden ailelerine baş sağlığı iletiyoruz.

FOTOĞRAFLARIN HEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR

Filistin’deki katliamın fotoğraflarını vererek yeni ne yapıyorsunuz denebilir. Buraya bugün niçin koyduğumuzu sorabilirsiniz. İki fotoğraf da Gazze’den değil bunlar Nazi’nin soykırımı Netanyahu’nun da yaptığı soykırımı gösteriyor. Her iki soykırım da birbirine benziyor ve bu benzerlik net biçimde görünsün diye koyduk. Bu fotoğrafların hepsi birbirine benziyor. Tarih kitaplarına koysanız Yahudilere yapılan soykırım sanılabilir. Bugün Gazze’deki soykırım ile Yahudiler’e yapılanın farkı yok. 15 bin insan hayatını kaybetti. Bu bir katliam ve bu bir soykırım

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

BATILI YÖNETİCİLER EVRENSEL VİCDANIN SESİNE KULAK VERMİYOR

Batılı yönetimler İsrail’i adeta katliamlara teşvik eden üslup sergilerken halkları onurlu asil hepimiz insanız söylemi etrafında toplanan tutum ortaya koyuyorlar. Batıda birçok yönetici evrensel vicdanın sesine kulak vermiyor. 

RAKAMLARDAN BAHSETMEK ÜZÜCÜ

Ateşkes bile denmiyor insani ara deniyor. Bu insani arada serbest bırakılan sayının artmasını diliyoruz. 200 TIR’lık insani yardım geçişi oldu. Bu tip olayda rakamlardan bahsetmek gerçekten incitici ve üzücü bir şey ama mesele daha iyi anlaşılması için bunu belirtmek zorundayız.

NETENYAHU ATEŞKESİ UZATMAKTAN YANA DEĞİL

Bu insani aranın bile 144 çocuğun hayatını şimdilik kurtardığını düşündüğümüzde bu bile nihayetinde nefes alma fırsatı verecektir. Bugün itibariyle ateşkes devam etsin diye pek çok çağrı yapılıyor. ABD Başkanı Biden’a atfen böyle bir haber geçti. Ama maalesef Netanyahu hükümeti bunu pek uzatmaktan yana gözükmüyor.

İNSANİ ARA’NIN UYGULANMASINDA BİRTAKIM SORUNLAR ÇIKTI

Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya’da yaptığı tarihi konuşma insani vicdanın nasıl bir tavır sergilemesi gerektiğini bütün dünyaya gösterdi. Arkasından zaten bu insani talebin kimde karşılık bulacağını bildiği için İsrailli aileler, sayın Cumhurbaşkanımıza kendi ailelerden bulunan esirleri kurtarmak için sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazdılar. Cumhurbaşkanımız cümlenin tamamını söyleyerek bu meselede nasıl bir tavır sergilenmesiyle ilgili ortaya koydu. Batı halklarında ortaya çıkan asil soylu sahip çıkmanın yönetimler için de uyarı niteliği taşıdığı görülmüştür. İnsani aranın uygulanmasında birtakım sorunlar çıktı. Netice itibariyle o sorun da aşılmış gözüküyor. İnsani ara, taktik olarak İsrail tarafından görülen durum kalıcı bir ateşkese dönüşmesini umarım. 66 gazeteci arkadaşınız hayatlarını kaybetti. Bütün bunların bile İsrail’in karartması ve kısıtlaması ardında gerçeğin çok küçük bir bölümü ortaya çıktı. 2. Dünya Savaşı döneminde Nazilerin yaptığı katliam ve soykırımın benzeri Netanyahu hükümetleri tarafından Filistinlilere ve Gazzelilere karşı gerçekleştirilmektir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.