Son dakika… AFAD duyurdu! Tokat’ta 5.6 büyüklüğünde korkutan deprem

AFAD, Tokat’ın Suluray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Son dakika… AFAD duyurdu! Tokat’ta 5.6 büyüklüğünde korkutan deprem
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.04.2024
A+
A-

AFAD’ın verilerine göre; Tokat’ın Suluray ilçesinde saat 18.11’de yerin 5.99 kilometre altında 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoay, “Öncelikle bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. O bölgenin deprem tehdidini tartışmıştık. Bu Kuzey Anadolu fayında değil yan kollarda 6-6.5’a kadar deprem oluşturabileceğini 7’ye çıkmayacağını söylemiştim. Daha önceki 9 kilometre civarındaydı. 5 kilometreye yakın olması, binaya göre değişir ama bazı binalarda hissedilebilir. ” ifadelerini kullandı.

Şükrü Ersoy ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Türkiye bir kere deprem ülkesi bunu kabul etmemiz gerekiyor. O yüzden depreme karşı dirençli şehirler geliştirmemiz gerekiyor. Harita üzerindeki bilgileri konuşarak olursam bu anakol üzerinde olmadığı için 7 üzerinde bir deprem beklemem. 5.6 müstakil bir deprem olabilir ama daha büyük bir depreme de yol açabilir. Bunun bir kesintisi yok.

BAKAN YERLİKAYA: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” dedi.

#DEPREM
Büyüklük:5.6 (Mw)
Yer:Sulusaray (Tokat)
Tarih:2024-04-18
Saat:18:11:22 TSİ
Enlem:40.05806 N
Boylam:35.95611 E
Derinlik:5.99 km
Detay:https://t.co/4qHx1lPdvQ@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) April 18, 2024

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.